Мерки срещу рискови шофьори в тунел Железница

27 Февруари 2024 | 11:10
5 коментара
Общество
Благоевград
Мерки срещу рискови шофьори в тунел Железница

Седмица след откриването на тунела при симитлийското село Железница, предприеха мерки за правилното преминаване през него. Инициативата е на областния управител в Благоевград Мария Димова. Това стана след разпространени в социалните мрежи клипове на каращи с над 100 километра в час, при ограничение от 60.

Тя свика среща с ръководителите на част от структурите, участващи е Областната комисия по безопасност на движение по пътищата и кметовете на Община Благоевград и Община Симитли. Създадена организация за координиране на действията на отговорните институции за осигуряване безопасността на движение в новооткрития тунел „Железница“ и прилежащата му инфраструктура от АМ „Струма“.Ръководителите на институциите увериха, че са предприети всички мерки за безопасност и превенция на пътнотранспортни произшествия.

Съоръжението е с всички системи за безопасност, енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, интелигентна система за управление на трафика, аварийни SOS кабини, електронна система за контрол на достъпа. За една седмица са установени множество нарушения, свързани с превишаване на скоростта и неправилно изпреварване през тунел „Железница“. Има и светлинна сигнализация и знаци, които, обаче, от отварянето на тунела водачите не спазват. Всяка ситуация се влияе от човешкия фактор и освен информираността, трябва да се провокира промяна в рисковото поведение на пътя, обобщиха отговорните институции на срещата.

 

Добавени коментари

Учител публикува:
29 Февруари 2024 | 07:36
Кой реши да е 80км/ч: някаква наредба от 1999 г на базата на Жигули и Рено 5???
Ангел публикува:
28 Февруари 2024 | 23:47
Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук:--- https://use.my/medinfo
бай Иван публикува:
27 Февруари 2024 | 23:37
Там и товарните камиони не карат с 80. Какви ограничения какви мерки бълнувате. То си е като магистрала 100 - 120 средно...
Асен публикува:
27 Февруари 2024 | 14:04
Да, 80км е, вчера минавах от там и в двете посоки... Хубави червени цифри които светят
Жоро публикува:
27 Февруари 2024 | 13:34
Ограничението не е ли 80 км/ч?

Добавете Вашия коментар

TOP