Мерцедесът на благоевградския бизнесмен Д. Бежански-Смърфа и тойотата на полицейския шеф със смачкани ламарини във верижна катастрофа край Благоевград

11 Декември 2021 | 19:28
2 коментара
Общество
Мерцедесът на благоевградския бизнесмен Д. Бежански-Смърфа и тойотата на полицейския шеф със смачкани ламарини във верижна катастрофа край Благоевград

Авария на водопровод и затлачени канавки превърнаха вчера сутринта участък от главен път Е-79 в езеро и предизвикаха верижна катастрофа. Малко след 7.20 часа в посока София, в отсечката между Благоевград и Бело поле, се удариха няколко автомобила.

На мястото пристигнаха две линейки, пожарни, екипи на „Гражданска защита” и на Областното пътно управление. Първоначално авариралите МПС-та бяха шест. Едно от тях бе с вдигнат капак, по-късно след бутане потегли на собствен ход. Най-сериозни поражения са претърпели джип „Мерцедес” управляван от известния благоевградски бизнесмен и собственик на цех за дограма Димитър Бежански-Смърфа, който блъска отзад друг джип „Тойота Ленд Крузър”. От удара тойотата е отскочила и е ударила движещия се пред нея лек автомобил „Фиат Пунто”. Мерцедесът е с размазана предница, а тойотата със смачкана задна част.

Свидетели на катастрофата заявиха, че тойотата е на полицейската дирекция и на задната седалка е бил директорът Старши комисар Георги Кандев. Те били приятно впечатлени от коректното му поведение и бързата му реакция.

За коментар потърсихме директора на ОД на МВР – Благоевград ст. комисар Георги Кандев, който потвърди, че е попаднал във верижната катастрофа със служебния си автомобил.

„Създадох организация за обезпечаване на местопроизшествието. Обадих се на колегите, включително и в Областно пътно управление и ВиК, да дойдат и да предприемат експресни мерки за отводняване, за да не се допуснат други по-тежки катастрофи. Не мога да коментирам причините за пътнотранспортния инцидент, тъй като съм участник в него. Разпоредена е проверка. Слава Богу, че нямаше човешки жертви. Ламарини се оправят”, заяви полицейският директор Георги Кандев.

Това, което се набиваше на очи, бе, че участъкът, намиращ се в най-ниската част на пътя, бе наводнен, а вода като истинска река се стичаше от склона надолу. И тъй като отводнителната система бе затлачена с шума и кал, пороят се стичаше на платното.

„Водата беше 30 см. Стигаше до стъпалото на джипа. Сега малко се оттече, но преди бе като езеро”, каза Д. Бежански.

От ВиК съобщиха, че е станала авария. Касае се за стария водопровод на Рилци и Бело поле, който в момента захранва вили в района. От водното дружество веднага се заеха с отстраняването на проблема, а тежка техника и работници започнаха да чистят канавката.

За щастие катастрофата се размина само с материални щети, без пострадали хора.

Добавени коментари

фофи публикува:
11 Декември 2021 | 22:51
Господ гледа това не са случайни знаци. Защо други коли не се удариха а точно тези. Господ гледа, има некои хора си мислят че е сън да им се размине. Дограмата и интригите и багажа са ръка за рък.
прокоба публикува:
11 Декември 2021 | 20:08
тази тойотка е прокълната още от времето на златния докато беше главен шериф в принска македония тази тойотка е участвала в различни пътни транспортни проишествия и нерегламентирани акции на топ мутритата тигъра така че тази тойотка е прокълната с мръсни пари и кръв записа е в генчо хавальов приятел на бившия и сегашен шериф в гоце делчев тютюн пари наркотици цигари и всичко което носи кинти за мутрите лека нощ

Добавете Вашия коментар

TOP