Мерцедес излетя по таван, 15-годишен шофирал

27 Юли 2022 | 12:45
0 коментара
Криминално
Мерцедес излетя по таван, 15-годишен шофирал

Сигнал за преобърнат по таван автомобил на пловдивския булевард „Северен“, в посока Брезовско шосе, бе получен около 3.30 ч. днес на тел. 112.

Насоченият към мястото екип на сектор „Пътна полиция“ установил изоставен катастрофирал „Мерцедес“, който преди това блъснал и съборил около 50 метра от разделителните платна.

При организираните оперативни и издирвателни действия за кратко време служители от Трето РУ влезли в дирите на 15-годишно момче, което управлявало колата, и негов 13-годишен спътник.

На двамата е оказана медицинска помощ заради получените леки контузии. Неправоспособният непълнолетен водач е тестван с апарат за употреба на алкохол, резултатът е отрицателен.

Пред полицаите той обяснил, че взел ключовете за „Мерцедес“-а на брат си, без негово знание. Случаят е отработен по административен ред – съставен акт по Закона за движение по пътищата.

Припомняме, че през изминалата седмица зачестиха случаите с непълнолетни зад волана. При един от случаите от Раковски, 13-годишен открадна колата на майка си и шофира под въздействието на алкохол.

Само преди дни, 12-годишно дете беше установено да управлява товарен автомобил в Силистренско.

Добавете Вашия коментар

TOP