Менда Стоянова разкри какви ще са приоритетите в бюджета за новия политически сезон

05 Септември 2016 | 09:48
0 коментара
Политика
Менда Стоянова разкри какви ще са приоритетите в бюджета за новия политически сезон

Приоритетът за този политически сезон това е образованието. С напредването на икономиката е нужна все повече квалифицирана работна ръка. Разбира се, здравеопазването, като подобряване на предлаганата услуга. Трудно е в тази сфера да се работи, но бяха направени определени стъпки и те трябва да се отчетат. Разбира се - инфраструктура. Не се предвиждат толкова много средства, но правителството ще заложи на иновации. Това заяви Менда Стоянова по повод основните акценти в бюджета за следващата година.Що се отнася до новия политически сезон, тя коментира, че заявки за популизъм има. „При откриване на сесията на НС традиционно има. В декларацията на БСП, прочетена от г-жа Нинова имаше предложения за промени в законодателството”, посочи Стоянова.

„Трябва да запазим сегашното данъчно облагане, защото то показва, че работи. България се движи с много по-бързи темпове от преди. Ръст на БВП 3 %. Знаете колко е ниска вече безработицата, тя е под 8% и това не се дължи само на сезонната заетост. Средната работна заплата е със 100 лева по-висока.”, допълни още тя.

Що се отнася до политиката в социалната сфера, тя коментира: „Ако намалим например хляба или млякото, и ние с вас ще се ползваме от това облекчение, а не само социално слабите. Трябва да има социална политика. Това е политиката, която ГЕРБ води, АБВ имаше друго виждане, повече към БСП сега те и излязоха от управлението, но се надявам разумът да надделее”, каза още тя.

Относно кога да се очаква бюджет, тя коментира, че той ще е готов при всички случаи след изборите. „Но това не е лошо. Тамън ще са се уталожили страстите”, посочи тя.БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP