Менда Стоянова: ГЕРБ няма да участват в извънредно заседание на НС, за да не правят пиар на БСП

21 Април 2020 | 13:22
0 коментара
Политика

ГЕРБ няма да участва в днешното извънредно заседание.

Това заяви на извънреден брифинг в председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова.

 

Тя обясни, че това заседание, свикано от БСП, не е наложително. Стоянова обясни, че само преди минути е свършил брифинг в Министерския съвет с участието на премиера и на финансовия министър, където те са отговаряли на всички въпроси на журналистите.

"Ние като парламентарна група няма да участваме  в това, една лидерка на партия да използва парламента, за да си прави пиар", посочи Менда Стоянова.

 

"В парламента се намират народни представители от над 264 общини. За всяко заседание на парламента работят над 200 представители на парламента. Не е добре ние да направим огнище на заразата в парламента, след което то да се разнесе в цялата страната. Не искаме да ставаме съучастници на една политическа партия и нейната лидерка да използват парламента за личен пиар", обясни бойкота на парламентаризма Стоянова.

 

Така става ясно, е поисканото от БСП изслушване на премиера Борисов в парламента няма да се състои, защото депутатите от ГЕРБ няма да се регистрират.

 

Менда Стоянова изрази мнение, че парламентът може да се събира, когато трябва да се разглеждат законопроекти, касаещи извънредното положение. "Не считаме, че днешното извънредно заседание, посветено на парламентарния контрол, изискано с подписите на колегите от БСП има значение, че да правим подобно събиране на незнайно колко вирусоносители без симптоми. Това, че парламентът няма да се събере, не значи, че парламентът не работи и няма прозрачност в неговата работа. От началото на извънредното положение опозицията е задала над 100 въпроса. Няма как колегите от БСП и най-вече тяхната лидерка да правят медийните си изяви на трибуната на Народното събрание, но за сметка на това те са поканени в студията на всички телевизии", допълни още Стоянова.

 

Минути по-късно депутатите на ГЕРБ не се регистрираха в залата и заседанието се провали поради липса на кворум. Епицентър / снимка: Bulgaria ON AIR

 

 

Менда Стоянова: ГЕРБ няма да участва в днешното извънредно заседание на парламента

 

Добавете Вашия коментар

TOP