Международно участие на мотокроса в Самуилово

22 Август 2017 | 08:41
0 коментара
Спорт

Международно участие ще има на кръга от традиционния шампионат на България по мотокрос. Атрактивната надпревара ще се проведе на 15 октомври на пистата край петричкото село Самуилово. Свободните тренировки и квалификациите ще са на 13 и 14 октомври.

„Конкуренция ще ни правят мотористи от датската столица Копенхаген, от гръцката столица Атина и от Кипър. Преди година 9 състезатели, механик, мениджър и треньор от Дания тренираха тук и харесаха трасето. Ще дойде и председателят на мотоклуба в Копенхаген – Майкъл Хоуман”, каза кметът на село Самуилово - Кирил Стоянов, който е президент на Клуба по мотокрос „Калабак”. Датчаните останали очаровани и от красивата ни природа, и от гостоприемството на местните хора, и от добрите условия за тренировки. 

Пистата край Самуилово е перфектна, има и дистанция за скорост, и елементи за адреналин и атракция. Това е най-дългото трасе в България – 2200 метра. В същото време е и най-добре подготвената в момента в Югозападна България. Всеки месец се подравнява, а това струва 2000 лева. За финансирането на дейностите по поддръжката на пистата помагат частни спонсори и община Петрич. „Предстои да  обновим и да направим някои нови елементи на трасето до провеждането на престижното състезание с международно участие”, каза още кметът Кирил Стоянов. Кмета.бг

Добавете Вашия коментар

TOP