Международен ден на Земята в 11-то ОУ Благоевград

22 Април 2024 | 16:45
0 коментара
Общество
Благоевград
Международен ден на Земята в 11-то ОУ Благоевград

Жълти, червени, сини, зелени, розови балони полетяха днес в небето над 11-то ОУ „Христо Ботев“ Благоевград. По този начин учениците отбелязаха Международния ден на Земята – 22 април. Тази година събитията преминават под мотото „Свят без пластмаса“.

11-то ОУ „Христо Ботев“ работи по проект „Влез в Зеления кръг“ за мащабно въвеждане на екообразованието по програмата „Екоучилища“.

„Днес заедно ще се присъединим към Международната мрежа от партньори на 174 държави и 12 000 организации, които отбелязват този ден.  Днешният празник е успешен старт за Глобалните дни на действие от програмата, свързана със спечелването на награда за екоучилище „Врез в Зеления кръг“. Тази година ние сме участници в този прекрасен проект за получаване на Зелен флаг. Образованието за околна среда има начало, но няма край. Общата ни цел е една, заедно ученици, учители, родители, партньори – да опазим нашата планета Земя без да я замърсяваме, за да бъде тя чиста за нас и за поколенията след нас“, каза Даниела Мавревска, старши учител начален етап.

Учениците Антон, Емилиян, Петър и Божидар споделиха, че се стараят да опазват природата, като рециклират пластмаса, стъкло, хартия и метал, събират и изхвърлят отпадъците на определените за това места.

След емоционалния празник на двора на училището, в една от залите се състоя беседа на тема „Биоикономика и биокръгове“ с лектор Василка Топчиева от РИОСВ. /БНР

 

Добавете Вашия коментар

TOP