Между два софийски консорциума избират строител на депото в Сандански за 6,8 млн. лева

06 Февруари 2018 | 21:28
0 коментара
Общество

Два консорциума от София влязоха в надпревара за обществената поръчка за изграждане на инвестиционен проект „Компостираща инсталация за разделно събиране на зелени и биоразградими отпадъци, инсталация за предварително третиране на битови отпадъци и съпътстваща инфраструктура за регионална система за управление на отпадъците в общините Сандански, Струмяни и Кресна”.

Офертите на двата консорциума „Балканика инженеринг ДЗЗД“ и обединение „Перун 2018“ бяха отворени от седемчленна комисия, назначена със заповед на кмета на община Сандански Кирил Котев, в присъствието на упълномощени представители на дружествата. Председател на временната комисия е старши юрисконсулт Валентина Костадинова. В комисията влизат 4-ма представители от община Сандански, която е водеща по проекта, по един представител от общините Кресна и Струмяни и един външен експерт.

Проектът е най-мащабният по финансови параметри за тази календарна година в община Сандански и е в размер на 6 888 000 лева без ДДС. Новата регионална система ще бъде изградена в местността Могилата в землището на Сандански, в близост до действащото депо за твърди битови отпадъци. Строително-монтажните дейности ще включват довеждаща инфраструктура – път, външни водоснабдителни и канализационни мрежи за електроснабдителни и електрозахранващи мрежи, строително-монтажни дейности на основната инфраструктура, включваща планировка, монтаж на битови и административни павилиони, павилиони за охрана, гаражи и други. Избраният изпълнител трябва да проектира и изгради инсталация за компостиране на зелени отпадъци, инсталация за сепариране на битови отпадъци и довеждаща инфраструктура. Срокът за финализиране на проекта е в края на 2019 година.

Съоръженията ще бъдат изградени на нов терен до съществуващото регионално депо в Сандански в местността Могилата. До края на месец февруари комисията трябва да излезе с решение и да обяви консорциума, спечелил обществената поръчка, едва след това ще станат известни ценовите им оферти.

ЛИДИЯ МАНЕВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP