Мехмед Вакльов: ДПС ще покаже вдъхновяващ резултат на тези избори

05 Март 2017 | 05:32
4 коментара
Общество

Мехмед Вакльов е роден на 17.01.1981 година в село Бабяк община Белица. От 1999 г. живее в град Благоевград. Завършил е средното си образование в СОУ ”Никола Вапцаров”, град Белица. По-късно завършва висше образование със специалност „Педагогика” в ЮЗУ „Неофит Рилски” в Благоевград. Има и магистърска степен по Международни икономически отношения в УНСС град София. В момента работи като мениджър в частна компания. През 2016 година е избран единодушно за общински председател на ДПС в Благоевград. Още тогава обяви, че ще работи за подмладяване на общинската структура на ДПС в областния център. В момента е кандидат за народен представител на ДПС в Благоевградска област

Без много шум ДПС в Пиринския край заложи на нови лица в листата за народни представители. Това ли е формулата за успех?

Да, от 14 кандидати за народни представители, 12 от тях не са познати на широката общественост, но това са млади и високообразовани хора, всеки от които е експерт в своята област. Също така, голяма част от тях имат и доста политически опит на местно ниво. По отношение на формулата за успеха: ДПС винаги се е грижила, както за своите хора, така и за всички български граждани, това е и основната формула за успех, но ние знаем, че не сме безгрешни и ако е имало някакви пропуски в това отношение, занапред ще бъдат отстранени. Нашата цел е да стигнем до всеки един избирател, да чуем проблемите му и да ги решим. Ние не обичаме да вдигаме много шум, ние показваме резултати.

Ще дадете ли необходимата енергия и заряд на партията в тези предсрочни парламентарни избори?

Енергия и заряд винаги е имало в нашата партия не само преди избори, защото ние не спираме да работим и да помагаме на хората, а когато има нови лица като в нашия случай, които имат огромна енергия и желание за промяна, зарядът задължително се покачва.

Очакванията на хората са за промяна. Много партии обещават от пиле мляко. Защо ДПС не в този общ хор?

ДПС искаше промяна от много време насам и тя стана факт на президентските избори, благодарение именно на Движението за права и свободи. Разбира се, има много работа, докато нещата си дойдат на мястото, а именно подобряване стандарта на живот на всички български граждани и това е в основата на нашата предизборна програма. ДПС винаги обещава неща, които после изпълнява, затова и сме единствената партия, която на всеки следващи избори показва възходящи резултати. Били сме свидетели не един и два пъти на партии, които обещават, цитирам ви ”от пиле мляко”. Народът се доверява и после ги наказва като ги изтрива от политическия живот на страната. Надявам се този път хората да не се поддават на лъжливи обещания, защото после губим ценно време да поправяме неща, които не е трябвало да допускаме.

Според лидера ви Мустафа Карадайъ основната битка е с бедността. Това ли е най-големият проблем и в Пиринския край?

За съжаление за 10 години членство в Европейския съюз, България е най-бедната страна членка на ЕС. Бедността, разбира се, е и проблем на Пиринския край. Имаме общини, в които безработицата е много голяма. Основен поминък в тези общини е земеделието. Затова и ДПС е заложила няколко точки в своята програма, които са насочени към земеделските стопани. Ще цитирам някой от тях:

 „Увеличаване на темпа на инвестиции за модерно земеделие в малките и средни семейни ферми чрез възстановяване на практиката на нисколихвеното кредитиране на инвестиции (лихвата се оформя като капиталова субсидия) по линии на ДФЗ. Създаване на гъвкави схеми за кредитиране на малкия и среден бизнес и младите фермери от ББР и Националния гаранционен фонд.”

„Стимулиране на всички ефективни форми на кредитиране на земеделски производители и преработка на земеделска продукция от международни и частни финансови институции”

„Нова политика по напояване – създаване и стартиране на на Национална програма по възстановяване и модернизация на напоителните системи, целта на която да бъде в края на програмата сегашните напоявани около половин млн. декара земя да се увеличат около 5 пъти”

Кои са другите нерешени и важни въпроси за избирателите, с които сте в непрекъснат контакт по време на предизборната кампания?

Основен проблем, както казах и по горе е безработицата, затова трябва да се подобри бизнес климатът в района. Ще цитирам още две точки от програмата на ДПС:

"Изграждане на интегрирани регистри с цел освобождаване на физическите и юридическите лица от задължението да доказват пред администрацията данни от тези системи

"Ангажиране на държавата и общините в процеса на ускоряване на получаването на всички необходими разрешителни за инвестиция. Държавата издава на „едно гише“ всички разрешителни в съкратен срок. Разрешителни за инвестиции над 5 млн. лв. – в срок 90 дни от Агенцията за инвестиции, за инвестиции под 5 млн. лв. – в срок от 60 дни от областните управи и общините. За целта ще се променят законите в които са регламентирани всички разрешителни за инвестиционния процес. Чрез бюджетното финансиране ще се създаде необходимия капацитет на Агенцията по инвестиции, областните управи и общините. При изтичане на срока ще влиза в сила принципа на „мълчаливото съгласие“.

ДПС като национално отговорна партия ще направи всичко възможно проблемът с безработицата да бъде решен, тук е и моментът да призова всички хора да прочетат програмата на ДПС.

За колко мандата се бори ДПС в Първи многомандатен избирателен район?

ДПС традиционно има два мандата в в Първи многомандатен избирателен район. Този път ще се опитаме да реализираме и трети, имаме подкрепата на хората, и хората имат нашата подкрепа. Така че когато нещата са взаимни резултатите неминуемо идват.

Посланията на Мехмед Вакльов към хората са…

Всеки човек трябва първо да повярва в себе си. България като член на ЕС дава много възможности, ние живеем в район, в които можем да се възползваме от много програми и мерки, особено Програмата за развитие на селските райони(ПРСР).Призовавам хората да кандидатстват по мерките,които предстоят, няма да ги изброявам, защото са много, а ние сме готови да съдействаме, имаме и експертите, имаме и опита.

източник: IlindenPress

Добавени коментари

klukari публикува:
06 Март 2017 | 08:59
bravo na Dps predlojeniqta sa strashni,a onq pedal Radi Kystev v RIK li e toi shte im opravi glasovete nqma shtashno nego go biva toi vi go dylji maika mu sigurno vie ot dps q nadutahte u zemedelskoto ministerstvo proverqvashta oditorka prosta selqnka korunpirana ot klasa
Ники публикува:
06 Март 2017 | 08:47
Тоя е най-смещният човек в цялата област. Мехмет не може да говори, а пък камули да взима решения. Знаем се не от вчера. Щом и той стана шеф, няма да гласувам за ДПС. Ела си на Бабяк и свали тоя костюм, като палячо си. По-добре в селото от колкото последен в града.
ДО РИБНОВО публикува:
05 Март 2017 | 20:01
Ей маймуно, пиши на кирилица... (ако знаеш, какво е това)
RIBNOVO публикува:
05 Март 2017 | 17:45
MNOGO SI VQRVQ6 ILI ISKA6 DA E TAKA ZA 3 MANDATA

Добавете Вашия коментар

TOP