Механджии в Банско не искат куверти за 8 декември от студентите

05 Ноември 2022 | 10:07
7 коментара
Общество
Механджии в Банско не искат куверти за 8 декември от студентите

Добра новина за студентите имат доста собственици на заведения в курорта Банско за празника на младежите на 8 декември.

Кръчмарите масово се отказват от искането на куверти за консумация от своите млади клиенти. „Нека всеки хапне и пийне колкото иска и според джоба си. Не бива да изнудваме студентите с куверти по 50-60 лева“, казват механджии в града под Тодорка.

Сигурно е, че в повечето заведения ще има или жива музика, или диджеи. Развлекателната програма на кръчмите включва и празнични томболи. В почти всяка механа в града под Тодорка се усеща топлината и уютът на традиционната българска къща.

Създадени са по каноните на местната архитектурна традиция, интериорът е изцяло в стил „дърво, камък и метал“.

Студентите ще се насладят на различни блюда, приготвени на жар или на пещ, сочно чеверме, препечено на тих огън. Добрите стари вина и ракиите обаче трябва да се пият с мярка, за да им останат спомени, а не да приключат купона в Спешен център, споделят с усмивка механджиите.

В хотелите пък нощувките са в широки граници – всичко зависи от категорията на комплексите и предлаганите екстри. Има оферти и за по 72 лева за две нощувки със закуски за 8 декември в по-скромните хотели. Предложенията обаче стигат до 175 лева за същата услуга в четиризвездните луксозни комплекси.

По желание на студентите и срещу допълнително заплащане хотелиерите могат да им организират пътуване до интересни дестинации в региона. Сред най-предпочитаните са разложкото село Баня, което е водещ СПА курорт, също така град Добринище, където има минерална вода, както и мечият парк над град Белица.

Добавени коментари

"Лидерът" публикува:
06 Ноември 2022 | 22:12
Този "лидер" днес е изгубил един сигурен глас,който го носеха в черга до урната,за да гласува за него.Бог да му прости!
Селянин публикува:
06 Ноември 2022 | 17:25
"Вашият лидер" НЕ Е "Нашият лидер"!Кой е казал,че това ЛАЙНО е лидер на целия град? Дръжте си го и си го дондуркайте!
Чуденка публикува:
06 Ноември 2022 | 12:28
Ами като си имате такъв гении защо не го обявихте за "Будител на годината" поне за Банско,а защо не и на национално ниво?!?!?!
Чудесен повод! публикува:
06 Ноември 2022 | 11:49
Те това не знаехме за Мацурко! "...той отдаде живота си за прославата?! и защитата?! на Банско!"Ха-ха-ха!Това не е никак малко,за да му направим паметник,какъвто нямат нито Паисий,нито Вапцаров,а за паметника на Неофит Рилски в с.Баня да не говорим.Значи остава топката /не топките/ в ръцете на общинския съвет къде да бъде следващото творение.Нещо като "Един пробит гербер".Да се вземе правилното решение на къде да бъде обърнат погледът на Мацурко-към Разлог ли като Вапцаров или към Добринище?! Не е маловажно.Вече има предложение мономентът да представлява великият банскалия на парламентарната трибуна и до него преводач.Следват и други предложения,за да бъдат поставени на обществено обсъждане.Чакаме.
Гражданин публикува:
06 Ноември 2022 | 08:21
Приятели на Банско! Нашият лидер Александър Мацурев няма да отговаря на комплексирани безработни тролове! Защо Банско е гордо с Мацурев? Заради дипломите му, интелекта, добрината му? Да, те са от значение. Но Банско уважава и милее за Мацурев, защото той отдаде живота си за прославата и защитата на Банско! И за това Банско призовава: Мацурев! Кандидатирай се за кмет! Нека поверим града си на опита, уменията и перспективата! Приятели! Сравнете профила на Кадев и Мацурев! Кадев - полицайче. Мацурев - икономист с бакалаварска степен по „Стопанско управление“! Висше образование специалност „Маркетинг“! Диплома по „Национална сигурност“ и „Финанси“! Дипломи от училище за политика „Димитър Паница“ и „Института за политика“! Владее английски и руски език! Водил е политически преговори с Косово, Австрия, Албания, Северна Македония, Полша, Румъния, Сърбия, Швейцария, Гърция, Азербайджан и Кувейт! Мили съграждани! Мацурев е логичният и предвидим избор на банскали! Нека дадем на Мацурев шанс да оправи града ни! Мацурев - кмет! За Банско е късмет!
Пропуснахте! публикува:
05 Ноември 2022 | 13:41
Забравихте да посочите най-голямата атракция в Банско! Механа "Мацурев хан"! Там неминуемо студентите ще се сблъскат с най-забележителната личност на Банско.Това е човекът с осем дипломи за више образование,с най-много чужди езици,говорил от трибуната на парламента,бивш кандидат-детутат и настоящ кандидат-кмет-въобще Човекът-кандидат!Ако за депутат не стане-ще опита пък за кмет.Ако го изберат разбира се.Човекът,който за да пощади околната среда-се вози с двуколесно,електвическо превозно средство.Така че това не е реклама на механа "Мацурев хан".Това е само да ви наведе и към друга забележителност на града,в който иначе няма спящи мечки,но има мераклии за власт.Та дори и да не стават за НИЩО!
Студентите НЕ спят! публикува:
05 Ноември 2022 | 13:18
Преди няколко дни писахте,че мечките в парка са се приготвили за зимен сън,поради което паркът е затворен.Сега пък,за да увеличите "екстрите" решихте ей така! да споменете и мечият парк,който в момента е без мечки.Така де-да има богат асортимент.Нещо да се плямпа.

Добавете Вашия коментар

TOP