Меглена Кунева: Оценката за България в доклада на ЕК ще бъде лоша

08 Септември 2015 | 09:14
1 коментара
Политика
Меглена Кунева: Оценката за България в доклада на ЕК ще бъде лоша

Позицията на европейските посланици по повод на отхвърления закон за борба с корупцията е сигурен знак, че оценката на България в предстоящия доклад на ЕК няма да е положителна. Това заяви вицепремиерът Меглена Кунева в сутрешния блок на БНТ.

Според нея мнението на чуждите дипломати не е намеса във вътрешните работи на страната ни, а грижа за една европейска страна. Кунева определи отхвърлянето на закона като една пропусната възможност България да излъчи добър сигнал, като удар върху репутацията на страната ни и върху навлизането на чуждите инвестиции. „Живеем в едно безвремие, не зная кой има интерес от това”, заяви Кунева по повод на отхвърлените промени в конституцията, както и на закона за борба с корупцията по високите етажи на властта.

Вицепремиерката определи негодуванието на депутатите срещу възможността за подаване на анонимни сигнали като „прикритие законът да не бъде подкрепен още на първо четене”. Тя продължи да настоява, че става дума за навлизане в пространството на „10 000 души, от които зависи живота ни, сред които са и министри, и кметове, и главни архитекти, и хора, от които зависят обществените поръчки”.

Вицепремиерката заяви, че е озадачена от позицията на Потриотичния фронт, тъй като те са влезли в парламента като политическа сила, която се бори със статуквото, но в последния момент нещо в позицията им се е променило и те не са подкрепили закона. Истината обаче е, че още след като Кунева представи проекта си пред ПГ на ПФ, депутатите му заявиха, че няма да го подкрепят.

Кунева смята, че с отхвърлянето на този закон „държавата се отслабва”, както и че за предстоящите местни избори би било по-добре този закон вече да е в сила. Затова оттук нататък вицепремиерката ще разчита на обществения натиск, към който се преориентира, който да принуди политиците все пак да приемат закона. /БЛИЦ

Добавени коментари

razlogenin публикува:
09 Септември 2015 | 08:54
докога бре тиа бити карти и предатели кат госпожата,петков,абевета,реформатоски блокове андро методивеци че са фактори в политиката ни и решават бъднините ни.тиа грешници и майце продавци

Добавете Вашия коментар

TOP