Медиците от Спешния център в Сандански искат още един екип

13 Април 2017 | 15:50
0 коментара
Общество

Медиците от филиала на ЦСМП в град Сандански за пореден път настояват за разкриването на допълнителен екип. Целта е да се гарантира навременното обслужване на пациентите в региона. В момента в цялата община действат едва два екипа, които отговарят за 54 населени места, както и за първокласния път за Гърция в отсечката от град Кресна до ГКПП-Кулата.

Служителите са категорични, че само двата екипа са крайно недостатъчни, за да се отзовават на всички спешни случаи. Още повече това важи за летния сезон, когато трафикът към и от Гърция е много интензивен и често има катарстрофи на път Е-79, най-вече в района на Кресненското дефиле.

„Подобно предложение сме правили неведнъж. Но е в правомощията на здравния министър да отнесе въпроса до Министерски съвет, който да разреши проблема. За допълнителен екип ще са необходими 12 нови служители – медицински персонал и шофьори, да се гарантират техните заплати и осигуровки, да се осигури линейка, гориво, консумативи”, заяви директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Пиринския край – д-р Красимир Михайлов. Той твърди, че аргументите на медиците са логични, но последната дума е на Министерски съвет.

Допълнителен проблем специално за района на Сандански е, че до част от населените места пътищата са лоши, а това бави придвижването на спешните екипи, губи се време. „Необходимо е политическо решение по този казус, надявам се, че ще има положително развитие”, каза още д-р Михайлов.Кмета.бг

Добавете Вашия коментар

TOP