Медици от МБАЛ Благоевград блокираха кръговото кръстовище при Трето ОУ

24 Октомври 2022 | 16:15
5 коментара
Общество
Медици от МБАЛ Благоевград блокираха кръговото кръстовище при Трето ОУ

Медици от МБАЛ Благоевград блокираха кръговото кръстовище при Трето ОУ.

Исканията им са за достоен труд.

Преди дни, десетки медицински сестри и санитари от Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) – Благоевград протестираха пред сградата на поликлиниката в областния център. 

Исканията на медицинските специалисти и на работещите в тази сфера е за достойно заплащане. В момента основната заплата е 910 лева, каза Таня Кънева, която е председател на КНСБ в лечебното заведение и старша медицинска сестра в Инфекциозно отделение на благоевградската болница. 

„Напрежението в болницата ескалира и не само в нашето здравно заведение“, посочи Кънева. По думите ѝ възнаграждението е „безобразно, ниско, обидно“. Наред с ниското заплащане, а и поради него, има кадрови проблем, поради което се налага да се покриват допълнително дежурства, за да се обслужат пациентите, допълни тя. 

Медиците не приемат и вариант заплащането да е спрямо броя пациенти. Професията на медицинските работници е хуманна, не можем да броим и да се молим да има повече пациенти, това не е хуманно, посочи Кънева. 

Вкъщи занасям 550 лева, тези пари не стигат да си платя сметките, да си покрия пътните и дневни разходи, каза пред журналисти Таня Павлова, която от две години работи като санитар в Отделение по образна диагностика в МБАЛ – Благоевград. Тя допълни, че вече обмисля да напусна и да потърси работа другаде. 

Медицинските специалисти и работещите в благоевградската болница още тогава заявиха, че ще продължат да настояват работата им да бъде оценена, а заплащането – достойно. 

Медици от МБАЛ Благоевград блокираха кръговото кръстовище при Трето ОУ

Добавени коментари

SABRI публикува:
24 Октомври 2022 | 22:11
E ZATOWA GI BIQT CIGANITE OTI MNOGO UMUVAT A NE LEKUWAT
da публикува:
24 Октомври 2022 | 20:21
jzte mi kura speschnoto
Севдалин публикува:
24 Октомври 2022 | 17:35
Вие от спешното не може да се наричате Лекари. Приоритет за вас са парите, не нашето здраве. Нощтна смяна ходят предимно да си подремнат И стават кисели като звънне звънеца. ХОРА, НЕ Ходете в спешното, няма да Ви помогнат. По-зле ще си тръгнете. За тях спешен случай е вече умиращ човек, на Който не може да се помогне. Ако си на 30 години, значи си здрав като бик, и си отишъл там за кеф. Разбирам ги хората, дето ви бият, малко ви е даже. Как се крещи на болен човек, който Е отишъл там уж за помощ. И 900лв са ви много, мърши алчни
Лили публикува:
24 Октомври 2022 | 17:21
Боклуци Долни
Блг публикува:
24 Октомври 2022 | 16:32
Абе тия не са хора.. иди в спешното да ги видиш дали са така жални като пред камерите!! Ама Бойко е виновен ме ги научи по 1000 лв бонус на месец

Добавете Вашия коментар

TOP