Математик с мрачни прогнози за пандемията

10 Март 2021 | 11:19
1 коментара
Любопитно

В рамките на месец и половина хоспитализираните могат да достигнат 9 хиляди души. Това прогнозира пред Нова телевизия математикът Петър Велков. Според него трябва да се затегнат противоепидемичните мерки, за да не се случат мрачните прогнози на математическите модели.

Математикът посочи, че рекордът хоспитализирани досега е бил през демкемвридо - 7200 души. Това се случи две седмици след решението за локдаун. Мрачната прогноза на математикът показва, че през април месец ще минем и 16 хиляди смъртни случаи като през следващите седмици смъртността ще скочи с до 4 пъти. Велков посочи, че е притеснителен и броят на на хоспитализираните у нас - вече 6 хиляди. „Хората стигат до интензивните легла около 3 пъти по-бързо през последните 17 дни, а леталитетът също расте”, добавя математикът. Математическият модел е изчисли, още, че при този вариант на вируса шансът за хоспитализация е с 60% по-висок. „Всички данни показват, че пораженията върху икономиките биха били по-големи ако не се вземат навременни медицински мерки”, коментира още  Петър Велков.

"Основният капитал на икономиката са хората. Проучванията показват, че около 10% от заболелите прекарват "Long COVID-19", което означава, че имат дългосрочни последствия от заразата", добавя специалистът.

Добавени коментари

Достоен публикува:
10 Март 2021 | 23:10
Време е за локдаун. Нека затворим всичко за около 6 месеца, да поотихнат нещата. Все ще оцелеем на спестявания. Да изчезне чумата веднъж за винаги! В Банско бях миналата седмица - там е страшно, а всеки иска на почивка. Затваряме за половин година, прочистваме се и всичко ще потръгне!

Добавете Вашия коментар

TOP