Масово оставки на областни управители

12 Юни 2023 | 12:40
0 коментара
Политика
България
Масово оставки на областни управители

Заваляха оставки на областни управители: Петима областни управители хвърлиха оставка, съобщи бТВ.

Единият от тях е областният управител на Пловдив Ангел Стоев, който в заявление до Министерския съвет изложи и мотивите за действието си.

Той посочва, че е бил поканен от служебното правителство да поема поста. Стоев се е съгласил да стане областен управител на Пловдив, за да помогне на България да премине успешно през труден период на политическа криза.


С назначаването на редовно правителство считам своя дълг към родината за изпълнен, допълни той.

 

За да дам възможност да бъде назначен човек, който има необходимите умения и е готов да следва политиката на партиите, които са ви назначили, заявявам желанието си, в съответствие с чл. 29, ал. 3 от Закон за администрацията, да бъда освободен от заеманата длъжност възможно най-бързо, посочва Стоев.

Другите четирима областни управители, подали оставка, са на Пазарджик, Видин, Монтана и Ямбол.

Областният управител на Пазарджик Трендафил Величков поиска още на първото за тази седмица заседание на Министерски съвет да бъде внесена и приета оставката му.

„Не считам, че политическите ми разбирания, идеологията, каузите, в които вярвам, и за които работя, както и моралът ми, имат нещо общо с вашите и тези на политическите партии, които представлявате! Нещо повече – диаметрално противоположни са“, пише в мотивите си Трендафил Величков.

Областният управител на Видин Огнян Асенов заяви, че в мандата на служебния кабинет, изпълнявал отговорно и добросъвестно задълженията си в интерес на гражданите. Той изрази надежда, че следващият областен управител ще работи за просперитета на Видинска област, съблюдавайки законите на страната, при зачитане на реда и нормите на правовата държава.

Областният управител на Монтана Валери Димитров пък посочи, че причините за напускането му са лични. Зам.-областният управител Кирил Делев също напуска поста си със същите мотиви.

Добавете Вашия коментар

TOP