Масови проверки за паркирали коли на автобусни спирки в Благоевград

15 Февруари 2024 | 09:13
10 коментара
Общество
Благоевград
Масови проверки за паркирали коли на автобусни спирки в Благоевград

Масови проверки за паркиране на автомобили  по спирките на градския транспорт започва община Благоевград заедно с полицията.  Проблемът  се задълбочава и от липсата на достатъчно места за паркиране в централната част на града, призна кметът на областния център Методи Байкушев.

Недоволството на  благоевградчани, които ползват градския транспорт, е най- вече срещу шофьори на автомобили, които спират  със или без аварийни светлини за дълъг период от време на автобусните спирки.  Рецидивът е най- видим около училищата и липсата на видимост създава реален риск от произшествия.

„Да се съобразяват с правилника. Автобусът няма къде да спре Това ежедневно всяка вечер е така. При всички училища главно е така. Автобусът спира на платното. Хората от автобуса слизат на платното. В крайна сметка страда цялото общество“, коментираха жители на областния център.

Кметът на Благоевград Методи Байкушев пое конкретен ангажимент към хората да спре тази порочна практика и призна, че другата причина е в  острата липса на места за паркиране.

„След реформирането на условията за платеното паркиране ще закупим един нов паяк също така за Паркинги и гаражи. И заедно с полицията да можем да започнем да контролираме безобразното повсеместно паркиране в Благоевград. Това са единствените начини да овладеем този феномен, заедно със строителството на нови паркинги“, каза градоначалникът.\бнр

Добавени коментари

Василев публикува:
19 Февруари 2024 | 00:09
На спирката пред магазин Стоми в Струмско постоянно има коли. Всеки момент по многото пешеходни пътеки там може да премине пешеходец, а няма никаква видимост за шофьорите на преминаващите коли.
Еленово публикува:
17 Февруари 2024 | 23:11
То и във к.Еленово е пълно с "паметници" и служебни автомобили по паркингите
Танчето публикува:
17 Февруари 2024 | 16:29
Поздравления !Крайно време беше тази няглост от страна на шофьорите на леви коли да бъде прекратена.атена!Майки с колички,възрастни хора хора с проблеми трябва да се провират между корити,вместо от тротоара на спирката лесно да се качват.
Запознат публикува:
16 Февруари 2024 | 07:58
Много е ВАЖНО, г-н Байкушев, да се спре паркирането в квартал "Вароша" . След 17 ч е пълно с автомобили. Не мисля, че това е редно! Около къщите, в които децата имат занимания, е пълно с автомобили..Това е СТАРИЯТ ГРАД!!! МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ!
Тодор публикува:
16 Февруари 2024 | 00:28
Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим:--- https://do.my/bluestone
Към публикува публикува:
15 Февруари 2024 | 22:13
Бас държа,че ти си толкова грозен и смаан, че си труден за рисуване. Квазимодо нещастен! Сега пък не знаеш кой е Квазимодо! Тук е пълно с комплексирани неграмотници,които просто нямат лице. Те мразят,това е,нищо друго. Гнусни хейтъри!
Янков публикува:
15 Февруари 2024 | 21:01
Пари в общината няма, а за нов паяк ще ИМА. Ниски заплати на служителите и повече скоби и вдигнати коли в града
Калоян публикува:
15 Февруари 2024 | 17:01
Чудесно,в този ред на мисли какво ще се предприеме по отношение на безогледното паркиране върху тротоарите. Веднага давам конкретен пример. Улица цар Симеон между менча къеничева и булевард Св Св Кирил и Методий. Не съм ясновидец,но 100 процента от автомобилите са на служители на милицията. Казвам Милицията, защото в България Полиция няма. Има Милиция.
Неможач публикува:
15 Февруари 2024 | 16:54
С какво ще купуваш паяци бе смешник, нали Общината е на червено с парите ?!?
. публикува:
15 Февруари 2024 | 10:58
На тоя като му видя грозната мутра и ми се присира.

Добавете Вашия коментар

TOP