Масова смяна на кметски наместници в община Благоевград

02 Август 2021 | 12:36
0 коментара
Общество

Новият кмет на Благоевград Илко Стоянов ще направи смяна на кметските си наместници в селата Бучино, Зелен Дол, Селище, Лисия, Мощанец и Горно Хърсово. Нито един от тях не се свързал с Илко Стоянов близо три седмици след встъпването му в длъжност. Някои от тях комуникирали с кмета чрез медиите, казаха за Югозапад Днес от Община Благоевград.

Смените на кметските наместници в малките населени места в община Благоевград ще се случат тази седмица. От поста ще си тръгне кметът на село Бучино и Лисия Красимир Поповски. Миналата седмица в Бучино изгоряха хиляди декара земя и имаше реална опасност да пламнат и къщите в селото. На място беше кметът на Благоевград Илко Стоянов, който още от тогава чакаше Поповски да го уведоми за причините.

Пред журналисти Стоянов каза, че е недопустимо кметът на Бучино да не е поискал среща или да се е свързал с него след пожара. Кметът на село Зелен Дол Александър Мановски също ще си тръгне- той е син на местен адвокат, близък до предишното ръководство на Общината. Мановски избрал да изпрати подписка за оставането си до медиите, но не и да поиска среща с кмета. Община Благоевград ще има еко инспектори Новият кмет на Благоевград Илко Стоянов направи преструктуриране на Общината и предложи създаването на ново звено- Инспекторат към дире... Прочети повече С поста си ще се сбогуват и кметските наместници на Селище Валери Байрактарски, на Мощанец Младен Николов и на Горно Хърсово Иван Митов.

Още с встъпването си в длъжност кметът на Благоевград Илко Стоянов обеща, че ще се вслуша в мнението на хората по места и ще направи смени на кметските наместници, където това е необходимо. Една от идеите в развитие е и провеждането на избори на местата с кметски наместници, каза още Илко Стоянов.

Добавете Вашия коментар

TOP