Масов бой на мача от пиринската бундеслига в село Струма

20 Март 2023 | 08:19
0 коментара
Спорт
Благоевград
Масов бой на мача от пиринската бундеслига в село Струма

Съдия и треньор отнесоха ритници в гръб в масов бой на мача от пиринската бундеслига в село Струма между местния „Спортист“ и „Яворница“. Мелето се разрази няколко минути преди края на двубоя при резултат 3:2. Играчите на двата отбора се хванаха за гушите, а причина за масовия бой стана отправена обидна реплика на треньора на домакините Иван Смилянски към противников футболист, който притича и повали на тъчлинията наставника с прийом от бойните спортове.

В разразилия се скандал на терена се включиха и резервите от двете пейки, а вратарят на гостите спирнтира от наказателното си поле и опита да прекърши гръбначния стълб на рефера от Сандански Християн Атанасов. Близо пет минути състезателите си разменяха удари, преди потърпевшият арбитър да успее да извади от джобчето си червените картони и да изгони двамата побойници от тима на яворовите листа. Гостите потърсиха сметка на треньора Смилянски, който се оправда, че не е казал нищо обидно, но се извини и стисна ръката на бияча си. Яворничани се прибраха в съблекалните със закани за мъст в следващия мач на техния стадион. Свидетели на екшъна станаха стотина зрители, които така и не разбраха дали съдията е прекратил двубоя, или е спестил трите минути до изтичане на регулярните 90.

Горещи сцени от масовия бой

Потърсен за коментар, председателят на съдийската колегия в Сандански Николай Марков призна за сбиването, както и че по думите на рефера срещата е приключила. „Повече подробности ще обявя, когато пристигне докладът на длъжностните лица“, поясни Марков.

Първият гол е дело на гостуващия отбор в 19-та мин. След още десет Лазар Бисерков изравнява от дузпа, а малко след това Мартин Смилянски фиксира пълния обрат. В началото на втората част Илия Каталски увеличава домакинския аванс, преди съперникът да намали в 80-та мин. и да настане боят.

ЛИДИЯ МАНЕВА в.Струма

TOP