Маскиран ограби оборота от 1000 лв. на лавката до джамията в Благоевград

10 Януари 2016 | 14:41
0 коментара
Криминално
Маскиран ограби оборота от 1000 лв. на лавката до джамията в Благоевград

Маскиран мъж нападна продавачка и задигна дневния оборот от 1000 лв. Екшънът стана в четвъртък вечерта в лавката до джамията в Благоевград. Около 21.00 часа магазинерката излязла от павилиона да изхвърли боклука и в същия момент насреща й се изпречил мъж с качулка, който я изблъскал с ръце и тя паднала на земята.

Нападателят бързо събрал парите от касата и избягал.

Пострадалата продавачка подала сигнал на телефон 112 малко след като се съвзела от шока. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК - грабеж. Наоколо няма камери за видеонаблюдение, но в търговския обект има и предстои да бъде изгледан записът.

Това не е първото престъпно посегателство над служител от лавките в Благоевград. През март миналата година четирима апаши разбиха лавката край цигарената фабрика и отмъкнаха цигари и вафли.

Крадците бяха арестувани край Перник след луда гонка по магистралата с ченгетата, приключила с екшън каскада, при която потрошиха полицейска патрулка и скочиха като нинджи от 15-метровия мост.

Бегълците се оказаха роми рецидивисти от кв. „Люлин”, които макар и потрошени, оцеляха и бяха осъдени в Районен съд - Благоевград.

Добавете Вашия коментар

TOP