Машини пускат празни бюлетини в Благоевград и Сандански

05 Ноември 2023 | 11:57
1 коментара
Политика
Благоевград
Машини пускат празни бюлетини в Благоевград и Сандански

ЦИК излезе с указания за машините, които не отчитат редовен вот. Има множество сигнали за пускани празни бюлетини от устройствата. Такива има в Благоевград и Сандански към този час. От комисията отчетоха, че са общо 6 в Благоевградска област.

В този случая в секционните комисии предлагат хартиени бюлетини. Има и жалба от избирател в Санданско, че машината е отчела вот за кандидат, за който той не е гласувал. Случаят се проверява. Както съобщихаме по-рано, в Благоевград избират с хартиени бюлетини в две сеции, тъй като в Гимназията за изучаване на чужди езици в града са премествани машини от неизвестни лица. Действано е без полицейска охрана. Ситналът в Областната дирекция на МВР, в ОИК-Благоевград и в ЦИК, е подал един от кандидатите за кмет в града. Все още няма яснота дали има учличени в изборното нарушение.

Добавени коментари

Д.Димитров публикува:
06 Ноември 2023 | 18:47
Те по за това реваха да се гласува с машини! Още на първия тур щяха да спечелят всички кметски места - не че хората ги подкрепят а защото машините са програмирани да броят само " правилните" вотове. Така на втори тур по спечели тук там е - с измами.

Добавете Вашия коментар

TOP