Марто Дебелия излиза от килията, прощава се с майката на децата си

27 Март 2018 | 08:59
1 коментара
Общество

Благоевградският сводник Мартин Филипов ще присъства днес на погребението на първата си жена София със засилена съдебна охрана. Той получи съдебно разрешение да се прости с майката на двамата си синове.

Молбата е подадена вчера по елекронната поща от адвоката му Любомир Георгиев до районния съдия Екатерина Николова, която гледа делото на Марто Дебелия за трафик на жени с цел сексуална експлоатация и двамата му покровители, експолицаите Стефан Филипов и Петър Кънев.

Разрешението е издадено по силата на текст от Закона за изпълнение на наказанията, според който затворниците имат право на 1 час разходка извън килията.

Именно това е правното основание, с което съдията мотивира разрешението поради липса в закона на ситуция като погребение на роднина на затворник. Така Мартин Филипов, който бе приведен в Бобовдолския затвор преди една година, след като делото влезе в съдебна фаза, утре ще бъде конвоиран до родната си къща в Благоевград на ул. „Иглика” със засилена съдебна охрана, за да си вземе последно сбогом със София, с която нямаше граждански брак, но живееха на семейни начала.

Марто Дебелия се води разведен, преди години той скъса брачния си съюз със софиянката Марияна, след като лежа във френски затвор за сводничество. Иначе ромският сводник, известен с прозвището Министърът на любовта, има цял „харем” от жени. След като излезе от френския затвор, той се влюби в Дафина Лунджова и дори й подари ауди, след като му обещала да се ожени за него и да му позволи да припознае техния син Мартин, дори започнали да си търсят жилище.

С парите, които му били върнати като парична гаранция от екстрадицията, и заеми Марто броил 8000 лв. за аудито. Дафина не само че не си спазила обещанието, ами пуснала и жалба срещу благодателя си в полицията – че заплашва с убийство нея и приятеля й, и че иска да й отнеме автомобила.

Мартин Филипов бе арестуван и след около 6 месеца в килията кандиса да се признае за виновен за обсебването на лекия автомобил и лежа 1 година в затвора.

Преди да бъде арестуван за сводничество на 1 юни 2016 г., в къщата му в Благоевград живееше и една от проститутките му – Гергина, която след това му роди дете.

Тя първоначално го бранеше със зъби и нокти като най-добрия мъж, когото познава, но след това свидетелства срещу него. Делото е висящо и бе насрочено за месец май, когато се очаква присъда.

Вчера се разбра, че инфаркт е отнел живота на 38-годишната София Йосифова. Причината за внезапната смърт на младата жена, майка на две деца, стана известна вчера след извършена аутопсия от съдебен лекар в Благоевград. За смъртния случай бе информирана и полицията, служители от Второ РУП – Благоевград изясняват обстоятелствата.

Трупът на София Йосифова бе транспортиран в моргата въпреки желанието на близките й да не се извършва аутопсия.

През миналата седмица София не се е чуствала добре. Тя страдала от диабет, няколко пъти поред колабирала и падала. Издъхнала е от остра сърдечна недостатъчност.

" СТРУМА"

Добавени коментари

Бай Данчо публикува:
28 Март 2018 | 05:26
Браво ,Бриндо страхотна новина,

Добавете Вашия коментар

TOP