Мария Капон за ИТН: Това е болшевизъм! По-добре скъпи избори, отколкото лошо, скъпо правителство!

09 Август 2021 | 18:34
0 коментара
Политика

"По-добре скъпи избори, отколкото лошо, скъпо правителство! Времето тече!"

Това написа във Фейсбук Мария Капон от “Изправи се! Ние идваме!” по повод интервюто на кандидата за вътрешен министър на ИТН Петър Илиев и изявлението на лидера на партията Слави Трифонов, че ще бъде предателство, ако партиите на протеста не подкрепят кабинета им.

Ето какво написа Мария Капон:

Предателство ли нарича Слави Трифонов нашето неодобрение на хора, като Петър Илиев? Ако някой не се е запознал, то може да го направи на следния линк: https://nova.bg/news/view/2021/08/09/336140/

Всеки депутат знае претенциите на избирателите си и те са точно толкова важни, колкото тези на ИТН! Какво мисля? Ние от “Изправи се! Ние идваме!” не можем да ги предадем в полза на някой с повече гласове. Това е болшевизъм. Затова се водят цивилизовани преговори с ясни параметри!

И не, не се страхуваме от нападките на ИТН, не можете да ни прехвърлите отговорността Ви за липсата на цивилизован разговор!

По-добре скъпи избори, отколкото лошо, скъпо правителство!

Времето тече!

 

 

Междувременно от ръководството на Единната народна партия, част от "Изправи се БГ! Ние идваме", след гласуване, реши да не подкрепя кабинета, предложен с първия мандат. Това съобщиха от партията на своя официален сайт.

В хода на дискусията бяха отчетени съвпаденията в приоритетите, но не бе приет механизмът за оценка на предложения Министерски съвет и политиката на свършените факти. Това е неуважение към десетките хиляди български граждани, които са дали доверие на нашите народни представители в рамките на коалицията „ИЗПРАВИ СЕ БГ! НИЕ ИДВАМЕ!“, съобщават от формацията.

Липсата на споразумение, в политически план не дава гаранции за последователна политика за изваждане на България от модела на едноличната власт. В пълна сила това е валидно и за реформата в правосъдието и борбата с корупцията. Системата на представителната демокрация дава на депутатите пълномощията да представляват волята на своите избиратели и в този смисъл е неприемливо да се представят кандидатури със спорна репутация и то в решителен и тежък за страната момент.

"Запазваме желанието си за единодействие и постигането на декларираните политически цели със субектите на промяната. Смятаме, че това е възможно да се постигне при почтен диалог, прозрачност и ясни писмени гаранции, които ни отдалечават от модела ГЕРБ – ДПС", заявяват от формацията на Мария Капон.

"Присъствието ни в Народното събрание не е самоцел и затова сме длъжни да дадем възможност за изход от кризата, дори в рамките на третия мандат. Обратното за нас означава умишлено тласкане на България към криза, която с общи усилия бихме могли да избегнем", посочват още от Единна народна партия.Епицентър.бг

Добавете Вашия коментар

TOP