Мария Календерска: Аз съм единствената алтернатива на ГЕРБ за София

20 Септември 2015 | 21:12
1 коментара
Политика
Мария Календерска: Аз съм единствената алтернатива на ГЕРБ за София

Мога да съм добър кмет на София, защото не съм била част от системата, не съм била част от схемата, по която столицата се управлява през последните години.  Аз съм млад човек, честен, образован и некорумпиран, който е работил и иска да живее в София.  Един човек, който не може да бъде купен. Няма да се продаде и няма да се продаде. Това обяви кандидатът за кмет на София от ББЦ Мария Календерска в студиото на „Комбина“ по Нова ТВ.

Не мога като Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова да си затварям очите. Не мога да приема, че има дом за 300 бездомници в София, а има дом за 2 430 кучета.  Аз слагам хората пред кучетата, искам София да е ориентирана към хората, а не към фирмите и строежите, посочи тя.

Календерска бе категорична, че е единственият кандидат за поста, който няма да се скрие в депутатското си кресло след вота, а ще остане да води битка за столичани и София в общинския съвет и след балотажа. Сигурна съм, че ще отида на балотаж срещу Фандъкова, защото съм единствената алтернатива на ГЕРБ, който не е част от управлението и не носи негативите му, каза тя. Няма да си взема куфарите и да замина за Брюксел, както ще направи Ангел Джамбазки например. 7 от всеки 10 мои приятели са в чужбина, защото там им е уредено, там е по-добре за децата им. Аз съм тук и съм се впуснала в тази мръсна игра, за да може детето ми да може да избере по-добра среда у нас, отколкото тази в чужбина. Трябва да направим нещо, за да може това място да е по-добро за живеене“, обясни Календерска.

Аз нямаше да съм тук, ако имаше кой да да се бори за промяна, ако хората, които бяха избрани от избирателите на ББЦ бяха изпълнили дълга си към тях, допълни тя по адрес на отцепниците от ББЦ, които сега обслужват интересите на ГЕРБ, а преди това се продадоха на олигарха Христо Ковачки. Тези хора се крият зад куфарчето на Ковачки и зад шлифера на Борисов, те трябва да кажат в името на какво го правят, призова кандидатът за кмет.

Водещите превърнаха студиото в гладиаторска битка, изстрелвайки куршуми срещу гостенката си. Разговорът съвсем изпусна приличния тон, когато едната от водещите възкликна, че ще се застреля. „Ако си свалите слушалките и започнем да си говорим като софиянци, ако свалите реформаторските си очила и започнете да слушате това, което ви говоря, тогава ще има смисъл, иначе ще дойде тъжен ден, в който ще кажете „Защо не се застрелях, жената на Бареков беше права, контрира ги Календерска.

Тя парира и опитите им да въртят темата около Николай Бареков. „Защо все обвинявате Бареков, че е носил цветя на Борисов, сега вие му носите цветя като нападате единствената опозиция на ГЕРБ в София. Вие не ми задавате въпроси, а правите свои си констатации, които са предварително подготвени“, затапи ги гостенката. Когато видяха, че не пробиват, те се опитаха да прекратят темата с „Стига с Бареков и Борисов. Защо все те двамата, няма ли други?“. „Че кой друг, друг не остана“, отвърна на огъня Календерска.

Водещите решиха да я засекат и с инфарктаната тема за мигрантите с въпрос "Бихте ли ги пуснали в къщата си?". Гостът се опита да внесе здрав разум в студиото, превърнато в гладиаторска арена с по-смислен коментар на темата. „Няма да приема бежанци в къщата ми. Лютви Местан прояви безчовечна наглост като обяви, че проблемът с бежанците е възможност за решаване на проблема с работната ръка и демографската криза. Живеем в България, подобно нещо не може и не трябва да бъде допускано. Вместо да се караме с Вас, да свършим нещо, което смятам, че ще е полезно – да помоля Църквата да излезе напред, защото не всички бежанци бягат от войната. Прииждат и са повече от нашата армия. Църквата трябва да излезе напред и да помогне – да обясни какво е вярата и как може да ни обедини като етнос, защото вече има призиви да се заселят и да превземат Европа“, призова кандидатът за кмет.

Календерска бе категорична, че Шенген трябва да бъде забавен до края на бежанската криза.

Нужно е да се изгради зона за сигурност, трябва общинска полиция да ни пази от бежанците, а не да пази софиянци от софиянци. Ние сме на ръба, а в момента Борисов разчита на Турция да ни пази, каза тя.

Добавени коментари

Мустафа Белишки публикува:
24 Септември 2015 | 18:21
Защо, бре убаво Маро, не се кандидатира за кмет на Горна Джумая ??? Чий го дириш в София ?

Добавете Вашия коментар

TOP