Марги Енсин е новият президент на Американския университет в Благоевград

08 Август 2023 | 12:58
0 коментара
Общество
Благоевград
Марги Енсин е новият президент на Американския университет в Благоевград

Назначиха президент на Американския университет в Благоевград. Настоящият ръководител Дейвид Еванс ще се завърне в САЩ след края на мандата си на 31 август. Новият президент е Марги Енсин. Ще встъпи в длъжност на 1 септември.

"Много се радвам, че ще работим с такъв опитен администратор и световноизвестен учен като Марги Енсин“, заяви председателят на Настоятелството на АУБ Майкъл Марвин, цитиран от пресцентъра на висшето училище в Благоевград. "„Изключителният опит на д-р Енсин от предишните ѝ три поста като президент на висши училища я поставя в уникална позиция да ръководи университета през този ключов етап от неговото развитие. С непоколебима увереност в нейното лидерство вярвам, че ще достигнем нови висоти и успешно ще осъществим амбициозния си 5-годишен стратегически план за въздействие и растеж.“

Марги Енсин разполага с богат опит на ръководни позиции. Тя е вдъхновяващ лидер, доказан професионалист по набиране на средства и изключителен комуникатор. Била е президент на колежа „Дикинсън“ в САЩ и на Американския университет в Нигерия (AUN) в щата Адамава. Преди да се присъедини към АУБ, тя е президент на Международния университет на Съединените щати в Африка, Найроби, Кения. Под нейно ръководство USIU-A отбелязва значителен ръст в броя на записаните студенти и набирането на средства, както и възход на иновациите и ангажираността на общността. „За мен е чест да бъда новият президент на АУБ в такъв важен момент за университета. Очаквам с нетърпение да работя активно с всички преподаватели, студенти и служители, за да утвърдя решаващата роля на висшето училище в страната и в региона“,  заяви Марги Енсин.

Добавете Вашия коментар

TOP