„Крадеца, вика дръжте крадеца”, така Веселин Марешки коментира в студиото на „Здравей, България” по NOVA, твърдението, че горивата в бензиностанциите му са с по-голямо количество сяра и проверките от органите на реда срещу него.

Марешки: Златев е самозабравил се олигарх

Продължава войната между Марешки и БПГА

„Всички тези неща стават по базите. Аз нямам бази и купувам от лицензирани производители. Ако има проблеми с качеството, трябва да проверяват „Лукойл” и другите играчи в бранша. Само че един човек, който проверяваше и говореше, вече не е между живите. Имам предвид това, което се случи с Ваньо Танов”, заяви Марешки.

„Това, което се случва в момента не е нормално. Валентин Златев казва, че по 1-2 милиарда се губят в държавата от търговията с горива всяка година и се оказва, че милиардите са в мен. Няма как да са в мен, тъй като аз съм в търговията с горива от година, с две бензиностанции”, посочи Марешки.

По думите му е имало заплахи срещу него в медиите. А полицията била изпратена по фалшива следа.

„Сега идеята, аз да вляза в обяснителен режим, а тези, които ограбиха България, да излизат и да казват: „Ние сме новите”, заяви Марешки.

„Всички тези проверки и това мачкане в момента ясно показват, че над мен няма чадър от никой”, категоричен е той.

Според него Корнелия Нинова и Сергей Станишев искат да заграбят властта в държавата с помощта на Валентин Златев и Гриша Ганчев.

„Защо мен, като свободен български бизнесмен, ме канят на „Позитано” и започват там да ме притискат. Случаят е от времето на Орешарски. Оказваше ми се натиск за определени неща”, заяви Марешки.

„ГЕРБ са единствените, които не са ми искали нищо, но това е защото се чувстват силни и че нямат нужда от такива като мен. Нашите листи ще бъдат единствените, в които няма да има бивш или настоящ депутат. По това се отличаваме”, каза още Веселин Марешки.