„Президентските избори изпратиха в пенсия доста от старите партии като псевдораформаторския блок, АБВ, патриотите, ГЕРБ тръгна надолу. Ако в БСП си мислят, че се възраждат в момента с Корнелия Нинова и Цветелин Кънчев, ще бъдат също толкова изненадани“, заяви Веселин Марешки в интервю за БНР.

Бизнесменът е категоричен още, че

„на тези предсрочни избори ще пенсионират и някои от по-големите формации“.

Във връзка с политическите си проекти и желанието да се хвърли в „битка“, той заяви, че

„няма да управлява в коалиция“.

И прогнозира, че политическият проект „Воля“ „ще бъде изненадата на предстоящите предсрочни парламентарни избори“, прогнозира самият той:

„Ако ние сме най-силната партия и направим правителство, хората ще го усетят много ясно. Няма да имат нужда от 800 дни и реформаторски програми, които за две години не са постигнали нищо. Буквално за месец-два можем да направим реформи в най-тежките и закостенелите системи“, категоричен е Марешки.

Марешки: Златев е самозабравил се олигарх

Продължава войната между Марешки и БПГА

Според него сред големите проблеми в обществото е картелът на горивата:

„И ако успяваме тази битка да я водим успешно, без да имаме никаква власт, представете си какво ще стане, ако имаме власт. Два милиарда лева ще върнем в семействата и в малкия и средния бизнес само от картела в горивата и още два милиарда минимум ще вкараме  в държавата, като спрем контрабандата“.

Той обаче призна, че няма време, пода което „ще използваме формално регистрацията на старата партия“.