Марек с важна победа срещу Беласица

25 Февруари 2024 | 16:05
0 коментара
Спорт
Кюстендил
Марек с важна победа срещу Беласица

Марек се наложи с 1:0 над Беласица в един от най-интригуващите двубои от 22-рия кръг на Втора лига. Иван Колев отбеляза единственото попадение на стадион „Бончук“ в 51-вата минута, което се оказа с цената на успеха за домакините.

Дупничани бяха по-добрият отбор и заслужено се поздравиха с трите точки в днешната среща. Това е трета поредна шампионатна победа за Марек, която отново доближи тима на една точка от втория в класирането Спартак (Варна).

Беласица пък прекъсна серията си от пет мача без загуба. „Комитите“ остават над опасната зона с актив от 24 точки. В следващия кръг играчите на Светлан Кондев гостуват на „соколите“ във Варна, а за Марек предстои двубой с Литекс в Ловеч.

Срещата започна с лек домакински натиск, но в първия четвърт час игра липсваха опасни ситуации пред двете врати. В 18-ата минута Аксел Таонса получи топката на границата на наказателното поле и шутира силно, но след рикошет в крака на играч на Марек, последва корнер.

В 31-вата минута гостите изявиха сериозни претенции за дузпа, след като кълбото срещна ръката на Веселин Любомиров, но главният съдия прецени, че няма основание да посочи бялата точка.

Втора лига: шок за Монтана в Разград, Янтра с обрат, „акулите“ биха на „Лазур“
Втора лига: шок за Монтана в Разград, Янтра с обрат, „акулите“ биха на „Лазур“
Към края на полувремето стражът на домакините не реагира по най-добрия начин при центриране пред вратата му, но дебнещият наблизо Васил Божинов не очакваше тази неточност и не успя да накаже грешката. В 44-тата минута Иван Колев стреля с глава, но ударът беше твърде слаб и не затрудни Кирил Георгиев.

В началото на втората част Александър Близнаков стреля опасно от фал, но изстрелът му профуча покрай целта. В 51-вата минута футболистите на Беласица сбъркаха фатално при изнасянето на топката, което доведе до гол в тяхната врата, реализиран от Иван Колев.

Малко след това Николай Ганчев имаше добра възможност да удвои преднината на своя тим, но този път стражът на „комитите“ се отличи със страхотна намеса.

В 75-ата минута Ганчев беше изведен на отлична стрелкова позиция, но отново Кирил Георгиев се оказа последна пречка пред гола. 10 по-късно Запро Динев се озова очи в очи с Константин Костадинов, но нападателят на Беласица не беше точен.Кота спорт

Добавете Вашия коментар

TOP