Марадона: Финалът на Световното през 1990 г. беше уреден

24 Юни 2015 | 07:52
0 коментара
Спорт
Марадона: Финалът на Световното през 1990 г. беше уреден
Легендата на аржентинския футбол Диего Марадона обяви, че финалната среща на Мондиал'90 е била уредена в полза на германския национален отбор. Преди 25 години ФРГ спечели световната титла, след като се наложи над „гаучосите“ с 1:0 след спорна дузпа, реализирана от Андреас Бреме. Според Марадона тогавашният шеф на Аржентинската футболна федерация Хулио Грондона е опитал да натисне играчите от тима да не се хвърлят срещу „бундестима“.
 
„Видях се с Грондона преди финала. Той ме поздрави за достигането до тази фаза, но заяви, че е време тимът да спре с победите. Аз му отговорих, че това няма да стане и той няма право да ми казва какво да правя на терена. Имах контузия, играх с болки, но дадоха всичките си сили. Съдията обаче постоянно подкрепяше германците, а за Грондона явно това не беше проблем. Той ни беше предал, беше предал родината си“, заяви Марадона пред „Билд“.
 
В годините след края на световното първенство през 1990 г., което се проведе в Италия, Диего Марадона често твърдеше, че е имало подкрепа към германските национали. Сега за първи път обаче той хвърля конкретни обвинения към Хулио Грондона, че е предал Аржентина.
 
Както е известно, Диего Марадона има намерение да се кандидатира за президент на ФИФА на предстоящите извънредни избори, след като настоящият бос на централата Сеп Блатер обяви, че подава оставка след скандалите, арестите и разследванията, които започнаха в края на май.

Добавете Вашия коментар

TOP