Мая Манолова създаде поредната си партия със 100 души

05 Април 2022 | 09:33
1 коментара
Политика
Мая Манолова създаде поредната си партия със 100 души

Бившият омбудсман и бивш кандидат-кмет на София Мая Манолова създаде поредната си партия в НДК. Идеята движението Изправи се.Бг да прерастне в партия обаче бе вдъхновила стотина души, които се събраха в клуб "Перото" на НДК. За представляващи комитета бяха избрани Мая Манолова, Юлиян Ненчев и Никола Вапцаров.

 

Бившето острие на БСП обяви, че събралите се са инициативният комитет на новата партия "Изправи се България". Учредителното събрание ще е на 1 май.

 

Манолова критикува остро управляващата коалиция, която по-рано подкрепяше, като каза, че една година след първите избори, които са отстранили ГЕРБ от власт, моделът „Борисов” се е запазил и се възпроизвежда от новите управляващи, които са се отказали от реформи.

Така се създава възможност за реванш на тези, срещу които хората викаха „Мутри, вън!”, посочи Манолова.

 

"Ние предлагахме решение и е време да се превърнем в политически субект, който да носи отговорност за реализирането на тези решения, защото сме наясно с проблемите на българите и знаем как да ги решаваме. Усещаме подкрепата и доверието на гражданите и никога не предадохме това доверие. Имаме визия как трябва да променим държавата и в каква България искаме да живеем ние, нашите деца и нашите родители и защото в противен случай, за да участваме в нови избори, отново трябва да зависим от други партии", каза Манолова на събранието.

 

Стана ясно, че новата партия на Манолова ще търси симпатизанти сред разочарованите от "Продължаваме промяната", както и сред противниците на ГЕРБ.

 

На изборите на 11 юли м.г. тя се яви във формат "Изправи се.БГ", "Отровното трио" и три партии - "Движение 21" на Татяна Дончева, Движение "България на гражданите" и ЕНП. Почти във същия вид, но плюс земеделците на Румен Йончев и движението на Минчо Христов, бе коалицията и за следващия вот - на 14 ноември 2021 г. Сега май Манолова се отърсва от бившите си партньори, разбрала, че любимата й теза - партиите са отживелица, да живеят движенията, се е провалила.Епицентър.бг/снимка:Нова.бг

Добавени коментари

Ясно! публикува:
05 Април 2022 | 16:04
Щом Кольо Вапцаров е там-ясна ни е партийката ти!!!

Добавете Вашия коментар

TOP