Мая Манолова: При първия знак за подмяна се връщаме обратно на площада

21 Юли 2021 | 11:01
0 коментара
Политика

Главната задача на новия парламент е да изпълни волята на обикновените хора - да живеят в справедлива, богата, просперираща и правова държава, в която всеки човек да се чувства подкрепен. Решихме да сменим името си, защото "Мутри, вън" вече не е достатъчен призив да изгоним мутрите от ежедневието на българина. Те са добре окопани на всички етажи във всички власти. Тепърва сблъсъците с тях ще предизвикват турбуленция в публичния живот. Така съпредседателят на коалицията "Изправи се.БГ! Ние идваме" Мая Манолова обясни мотивите за смяната на името в декларация от името на парламентарната група. 

Манолова предупреди, че мутрите няма доброволно да се откажат да късат от здравата плът на държавата. Но обеща "Изправи се! Ние идваме" да е гарант за изгонването на мутрите. 

Законите пък трябва да бъдат, по думите й, променени така, че повече мутризация няма да се допусне. "Нищо няма да ни спре да се върнем обратно на площадите, откъдето идваме, при първия знак, че тук, в тази сграда, се извършва подмняна на волята на хората от протестите и на обикновените граждани. Идваме обратно на площада при първия знак", закани се бившият омбудсман. 

"Не целим и договаряме постове или парцелиране на властта. Отговорността и правото са на първата политическа сила - ИТН. Поздравления, вашата победа над ГЕРБ слага край на 12-годишна хегемония, време на застой и подкопаване на демокрацията. Готови сме на разговори с ИТН и ДБ за правителство, посветено на дневния ред на гражданите", каза още Манолова. И заяви, че още днес парламентарната й група внася отново проекторешение за създаване на комисия по ревизията. "Ще видим кой как ще гласува". 

Тя иска и изслушване още днес на Бойко Рашков и Янаки Стоилов по повод искането за предсрочното отстраняване на главния прокурор Иван Гешев. 

ИСНИ настоява и за комисия за разследване на сигналите за незаконните подслушвания, полицейското насилие и злоупотребата с власт. "Ще покажем на обществото какво се е случвало и ще настояваме виновните да понесат наказания", обясни Манолова. 

Групата внася незабавно проектозакон за преизчисление на всички пенсии. "В 45-ото НС имаше консенсус между всички парламентарни сили за това, дано днес никой не се отметне от думите си", апелира тя. 

Според нея промяната е необратима, но само ако всички групи са единни.

"Ако ли не, отново ще допуснем ГЕРБ и ДПС в съдбата на България. Нека се знае, че в мига, в който някой се обърка, че тук сме за риалити формат, социален експеримент върху българските граждани, за фейсбук демокрация, тънки партийни сметки и подмяна, ние ще излезем на площадите и ще протестираме. Готови сме да минем в обсада на всеки политик на статуквото, който си позволи да тика страната към нови избори, за да лови риба в мътна вода. Това се отнася и за онези, които потриват ръце за златните пръсти, кюлчета, за златния век и златното руно едновременно. Народът ще накаже всеки за всяко откраднато кюлче и или пачка", отсече Мая Манолова. 

Добавете Вашия коментар

TOP