Мая Манолова при президента: Готови сме и ще подкрепим правителство на промяната

23 Юли 2021 | 17:44
0 коментара
Политика

Искам да ви поздравя, че съхранихте гласуваното ви доверие и утвърдихте присъствието си в българското НС като една от новите парламентарно представени партии. Вие вече започнахте работа в парламента. Знаете и за амбициозната законодателна програма, която изисква приотизиране. Това каза в началото на срещата с парламентарната група на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ президентът Румен Радев.

"Най-важно е намиране на формула за съставяне на правителство. Предлага се нова формула за съставяне на управление, тя няма аналог в нашата парламентарна практика - формиране на кабинет около съгласие за цели, приоритети и ценности, а не около коалиции. Важно е да се намери верният диалог и конструктивният дух. Такъв подход позволява всяка партия да тежи със своите приоритети и идеи за намиране на изход от социалната и икономическа криза. Вашата парламентарна група е важен и ценен партньор в този диалог", допълни Радев.

Извели сме на преден план важните теми за гражданите, свързани с техните доходи, обясни Мая Манолова. И напомни, че искат преизчисляване на пенсиите, компенсации за бизнеса, особено за малките и средните фирми, за подкрепа на децата и семействата, за майките на деца с увреждания, подкрепа на гражданите срещу монополите, както и ревизия на управлението на ГЕРБ.

Имаме пълно съвпадение с другите формации на промяната за истинска и дълбока съдебна реформа, включително за преустановяване на порочния модел на еднолична власт на главния прокурор, каза още Манолова.

Около тези политики, които са важни за гражданите, може да бъде изградено мнозинство, което да подкрепя платформата на обикновените хора, а не на една партия. Това очакват хората, заяви Манолова.

Готови сме и ще подкрепим правителство на промяната, но не и ако в него се вижда дългата ръка на ГЕРБ и ДПС, отсече лидерката на "Изправи се БГ! Ние идваме!". 

Бихме подкрепили кабинет с участието на формациите на протеста. При първия сигнал, че се правят тънки партийни сметки и политически инженеринг, нямаме никакво съмнение да се върнем там, откъдето дойдохме - на площадите, добави Манолова.

Добавете Вашия коментар

TOP