Мая Манолова показа трафопост с 600 фалшиви регистрирани избиратели в село Бело поле

27 Октомври 2020 | 16:49
1 коментара
Общество

Председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“  Мая Манолова показа във видео на живо във Фейсбук трафопост в благоевградското село Бело поле, на чийто адрес са регистрирани 600 фалшиви избиратели. С тези 600 регистрирани избиратели, избирателите общо в селото ще бъдат 8874, при положение, че жителите на Бело поле са около 600 души, обясни Манолова. 

Тя подчерта, че в единствената секция в село Бело поле, където е трафопостът, на местните избори е имало записани 574 избиратели с настоящ адрес, а за парламентарните избори ще са 8874 души с постоянен адрес. 

Тя призова кметът на Бело поле от ВМРО, областният управител от ГЕРБ и кметът на Благоевград, независим, но подкрепен от БСП да почистят списъка с мъртви души. Благоевградска община води по мъртви души - вместо реалните около 70 хил. души, които живеят тук, по списъците са 115 хил. души.

В областта е масова практика вписване в списъците на граждани от Северна Македония. Същите практики има в Рилци, Бистрица, Кюстендилско и в София, каза още Манолова и допълни, че по данни на експерти има над 1.2 млн. мъртви души в избирателните списъци. Жител на Бело поле обясни, че това обуславя успеха на кметския вот и евентуално на парламентарния. 

Необходима е абсолютна дерегистрация, категоричен бе той.

Добавени коментари

Da go lapa ligav Maia Galevica публикува:
27 Октомври 2020 | 18:25
Toia trafopost e bil v KOSTINBROD! Da vi e.ba maikata bolshevishka BESEPARSKI k.urvi ot PIRINSKO.bg!

Добавете Вашия коментар

TOP