Манолова дава на прокурор цената на тока и парното

02 Юли 2018 | 17:48
0 коментара
Бизнес

Омбудсманът Мая Манолова дава на прокурор новите цени на тока и парното, съобщават от пресцентъра на институцията. Общественият защитник ще се срещне с заместник-главния прокурор и ръководител на Върховна административната прокуратура Ася Петрова във връзка с решението на регулатора за цените на енергията от 1 юли.
 
Държавната комисия за енергийно и водно регулиране коригира цените на топлинната и електрическата енергия от средата на годината, като се мотивира с увеличението на цената на природния газ с близо 11 на сто и напомни, че синьото гориво е вносна суровина.
 
„Комисията за енергийно и водно регулиране продължава своята любима практика да коригира цените на парното и тока само когато посоката е увеличение, но когато цената на природния газ се намалява, няма съответно намаляване на цените на тези услуги", посочва Манолова.  
 
Средното покачване на цената на електрическата енергия за потребителите на регулирания пазар за новия ценови период е с 2%, а на топлинната енергия - със 7,33%, напомнят от институцията на омбудсмана.

Добавете Вашия коментар

TOP