Манчестър Сити детронира Реал Мадрид и се класира за финала в Шампионската лига

18 Май 2023 | 07:32
0 коментара
Спорт
България
Манчестър Сити детронира Реал Мадрид и се класира за финала в Шампионската лига

Манчестър Сити се класира за финала в Шампионската лига след победа с категоричното 4:0 у дома срещу 14-кратния носител на трофея Реал Мадрид. Първата среща преди седмица завърши наравно 1:1 и първанецът в турнира от миналия сезон отпадна, докато английският клуб запази шансове за требъл - титла и купа в Англия и триумф в най-силното международно клубно състезание в света.

Превъзходството на английския шампион през първата част беше огромно. В 13-ата минута Ерлинг Холанд от няколко метра с глава не успя да се разпише, а вратарят Тибо Куртоа с тяло успя да попречи на топката да премине голлинията. Осем минути след това отново Холанд с глава стреля отлично, но Куртоа се разтегна и изби кълбото. 

В 23-ата минута Кевин де Бройне изведе Бернардо Силва и и той със силен удар откри резултата в двубоя на "Етихад". 

В 35-ата минута далечен шут на Тони Кроос се отби в напречната греда зад вратаря на домакините Едерсон. "Небесносините" до голяма степен решиха изхода от двубоя след ново попадение на Силва, който се разписа с глава при добавка по-малко от 120 секунди след това.

Втората част започна значително по-спокойно, а Едерсон спаси удар на Дейвид Алаба в 51-ата минута. Малко повече от 20 минути след това Илкай Гюндоган технично изведе Холанд сам в наказателното поле, но ударът на норвежеца беше отбит от Куртоа в корнер.

В 76-ата минута Мануел Аканджи стреля с глава след центриране от фаул, а Едер Милитао си вкара автогол в опит да отбие топката.

Седем минути преди изтичане на редовното време Едерсон отби опасен шут на Карим Бензема, а крайното 4:0 беше оформено от Хулиан Алварес, който беше изведен на голова позиция от Фил Фоудън в допълнителното време на мача.  

Отборът на Манчестър Сити, който може да триумфира с титлата в Англия още в края на тази седмица, достигна до общо втори финал в Лигата в клубната си история, след поражението си срещу Челси през 2021 година. Мениджърът на "небесносините" Пеп Гуардиола има шанс за постигне втори требъл кариерата си, след като триумфира си с три купи с тима Барселона през 2009 година.

На финала в Истанбул през юни Сити ще се изправи срещу Интер Милано. Отборът от Манчестър взе реванш за отпадането си срещу Реал Мадрид на полуфиналите през миналия сезон.

Резултати от полуфиналните мачове-реванш в Шампионската лига: 

МАНЧЕСТЪР СИТИ (АНГЛИЯ) - Реал Мадрид (Испания)  4:0

* Сити се продължава напред след общ резултат 5:1.

ИНТЕР МИЛАНО (ИТАЛИЯ) - Милан (Италия)  1:0

* Интер се класира с общ резултат  3:0.
източник: БТА

Добавете Вашия коментар

TOP