Манчестър Юнайтед и Челси с рутинни победи в битката за топ 4

28 Декември 2022 | 08:58
0 коментара
Спорт
Манчестър Юнайтед и Челси с рутинни победи в битката за топ 4

Манчестър Юнайтед се наложи над Нотингам Форест с 3:0 у дома в среща от 17-ия кръг на английската Висша лига. В герой за "червените дяволи" се превърна Маркъс Рашфорд, който се отчете с гол и асистенция за класическата победа.

Английският национал даде преднина на домакините под проливния дъжд на "Олд Трафорд" в 19-та минута след заучена комбинация. Кристиан Ериксен подаде топката в наказателното поле от ъглов удар, където Рашфорд остана без опека и преодоля Уейн Хенеси с хубав изстрел. Три по-късно отново той бе действащо лице, асистирайки за попадението на Антони Марсиал. До края на полувремето гостите успяха да вкарат топката в мрежата на Давид Де Хеа, но голът на Райън Йейтс бе отменен след намеса на ВАР.

След почивката Юнайтед оформиха класиката в заключителните минути, когато влезлият от пейката Фред се разписа след комбинация със сънародника си в националния отбор на Бразилия Каземиро. Тимът на Ерик тен Хаг е на пета позиция в класирането, на точка зад четвъртия Тотнъм, докато Форест оставт в зоната на изпадащите с 13 пункта, на един от спасителния бряг. В следващия кръг Манчестър Юнайтед гостува на Уулвърхемптън, докато Нотингам приема Челси.

"Сините" от Лондон също взеха своето срещу друг от новаците - Борнемут, след успех с 2:0. На "Стамфорд Бридж" Мейсън Маунт и Кай Хаверц поведоха Греъм Потър и компания към трите точки.

Мейсън Маунт бележи втория гол в мрежата на Борнемут.

Английският национал бе замесен в атаката за първия гол, след като подаде на Рахийм Стърлинг от дясно, а той с прецизен пас намери връхлитащия Хаверц, който не остави шансове на Марк Травърс за 1:0. Скоро след това германският нападател асистира към Маунт, който с премерен шут удвои преднината на домакините. "Черешките" имаха своите шансове да се върнат в мача, но Кепа Арисабалага в крайна сметка запази суха мрежа. Челси понесе и удар, след като в началото на второто полувреме десният бек Рийс Джеймс излезе принудително, като все още не е ясно колко сериозна е травмата му.

Лондончани са вече осми с 24 точки, на шест от топ 4. Борнемут е 14-и с 16 пункта, на три от опасната зона. В следващите си мачове "черешките" приемат Кристъл Палас, докато за "сините" предстои визита на Нотингам. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP