Малкото мече, намерено само край Костенец, вече е в парка в Белица

17 Юли 2023 | 11:25
1 коментара
Общество
Благоевград
Малкото мече, намерено само край Костенец, вече е в парка в Белица

Горски служители спасиха малко мече, изгубило майка си. То е на около 3-4 месеца и е слязло в гората в близост до вилната зона край Костенец. В събота вечерта било забелязано в двора на една от вилите и след подаден сигнал, горските служители опитали да го прогонят с надеждата да бъде намерено от майка си. По-късно обаче то отново се върнало край вилите, качило се на дърво и там прекарало нощта.

„Опитахме неуспешно да прогоним мечето към естествената му среда, за да намери майка си. Но то се връщаше отново и слизаше все по-надолу към село Костенец. Затова решихме да го заведем в Парка за танцуващи мечки в Белица”, каза в ефира на „Здравей, България” директорът на Държавно горско стопанство в Ихтиман Илияна Чавдарова.

Все още не са открити следи от неговата майка. Засега за мечето ще се грижат в парка. Ако майката не бъде открита, то ще бъде заведено в център в Гърция, където се обучат малки мечета.

 

По думите на Чавдарова, мечките живеят с майките си до 2-годишна възраст и то още не може да се пази само, не може и да си търси само храна и вода. "Затова в този център ще го обучат това да прави, с най-малката намеса на човека, за не търси човека като източник за храна". Най-вероятно малкото животно ще се върне в България след една година и то обучено. 

Добавени коментари

Лютви Х. публикува:
27 Юли 2023 | 14:41
2023 | 11:03 Мафията в Якоруда си има послушно и глупаво стадо, което ги избира. Те крадат от вас, а вие им вярвате. Стадото си заслужава съдбата. Те ви лъжат , а вие мълчите...глупаци... Това ли е елита на Якоруда, срам и позор от тези управници и съветници..те закопаха града...ДПС ще им бие шута само след 2 месеца...ще се освободим от тези паразити Беди, Карафеиз, Сабиха, Айша Х.,Куцузо, Кавалов, Хърльови,Пачка, Джама, цялата община ще има пълна подмяна на всички нива есен .ПЕРКОВИТЕ БРАТЯ СА ЗА БОБОВ ДОЛ

Добавете Вашия коментар

TOP