Малки валентинки и Трифон посетиха РЗИ - Благоевград

14 Февруари 2024 | 15:09
0 коментара
Общество
Благоевград
Малки валентинки и Трифон посетиха РЗИ - Благоевград

По случай Деня на влюбените, Регионалната здравна инспекция в Благоевград проведе втория етап от националната АНТИСПИН кампания „Бъди в час“.

Тази година тя се реализира под мотото „Отговорността е секси, използвай презерватив“. Към инициативата на инспекцията днес се присъединиха и представители на Общински младежки парламент, които заедно с деца от ЦДГ Вечерница, посетиха кабинетите на всички служители в РЗИ, наричайки за здраве и любов. 

Малчуганите Дара и Тео бяха облечени като малки валентинки, които раздаваха сърца, шоколад и много усмивки на всички служители в институцията, докато представителите на Младежкия парламент, който е главен съучастник в инициативта, бяха облечени с народни носии, пресъздавайки традицията на Трифон Зарезан по зарязване на  клонче от лоза за здраве и берекет.

Първият кабинет, който посетиха децата днес,  бе този на директора на здравната инспекция в Благоевград д-р Петър Иванов, който зарадваха със сърце. Той от своя страна им пожела: 

"Да сте здрави! Да растете умни, красиви и добри! Да успявате, да побеждавате! Да имате светло бъдеще, да станете достойни хора и всичко да ви е с любов в този хубав ден! Любовта е всичко на този свят, да знаете!", развълнуван заяви директорът на инспекцията.

Идеята на днешната инициатива е да повиши сексуалната култура сред младите хора, които са основна целева група в превенцията срещу ХИВ-СПИН. 

Под мотото "Бъди в час"  представителите на младежкия парламент раздаваха сърца с презервативи, промотирайки идеята, че отговорността е секси. А що се отнася до вечната битка между Купидон и Трифон, българските традиции са победител и сред младежта.\bnr

Добавете Вашия коментар

TOP