Македонско девойче избират в Гоце Делчев

13 Октомври 2023 | 08:48
0 коментара
Култура
Благоевград
Македонско девойче избират в Гоце Делчев

18 издание на конкурса "Мис Македонско девойче" се провежда в Гоце Делчев. Организиран е от Националната женска организация на ВМРО. Ще се проведе на 14 октомври от 19.00 часа в гоцеделчевския хотел на ДНА.

Съревнованието цели да покаже естествената красота на българските девойки и уникалността на народните носии от всички краища на страната.

Началото дава изпълнителката, наричана „Красивия пирински глас“ - Боряна Карпузова, с песента „Македонско девойче“. Водеща е Лилия Герова. В програмата участие ще вземат ансамбъл по художествена гимнастика към спортен клуб „Неврокоп“ с ръководител Ванеса Сохейли, почетният гражданин на Петрич и изпълнител на народни песни Володя Стоянов, „Баничанските баби“ при читалище „Възраждане“ – с. Баничан, „Годленски Великден“ – с. Годлево. Конкурсът включва три кръга, при които участничките ще дефилират с облекла в спортно-елегантен стил, официални тоалети и български народни носии. Дамите от НЖО на ВМРО обещават много приятни емоции и изненади по време на „Мис Македонско девойче“ – 2023.

 

Добавете Вашия коментар

TOP