Македонският премиер: Очаквам България да осъди вандализма над клуба в Благоевград

06 Февруари 2023 | 10:42
2 коментара
Общество
Македонският премиер: Очаквам България да осъди вандализма над клуба в Благоевград

И премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски остро осъди „вандалския акт на замерянето с камъни на македонския клуб „Никола Йонков Вапцаров" в Благоевград”.

Вчера вечерта е била счупена витрината на клуба в Благоевград, който беше открит на 30 октомври миналата година по частна инициатива.

„Подобни действия не кореспондират с договорената политика за насърчаване на добросъседските отношения, взаимното уважение и приятелството между две съседни държави", написа Ковачевски във Фейсбук.

"Очаквам компетентните институции в България в най-кратки срокове да открият и санкционират извършителите и да осъдят вандализма. В духа на европейските ценности Северна Македония ще продължи усилията си за укрепване на дипломатическия и положителен дневен ред между Северна Македония и България.

Добавени коментари

От Благоевград публикува:
06 Февруари 2023 | 16:14
За изобщо е създаден този клуб? По тази логика трябва да бъдат създадени и клубове на другите съседски държави. Това е напълно безмислено! Само разправии и омраза, няма положителен ефект от всичко това! Кмета не трябва да допуска каквито и да е клубове, на която и да е държава!
Темида публикува:
06 Февруари 2023 | 12:40
ДЕПМ ШИПТЕР ГАДЕН

Добавете Вашия коментар

TOP