Македонският културен клуб нежелан от благоевградските съветници

07 Октомври 2022 | 16:57
2 коментара
Култура
Македонският културен клуб нежелан от благоевградските съветници


Общинските съветници се противоставиха на нападки, отправени от македонисти. Те приеха декларация, в която се казва, че категорично са против антибългарската провокация за разполагането на така наречения Македонски културен клуб „Никола Вапцаров“ на територията на Благоевград и общината. Това се случи днес, ден след като македонските медии упракнаха благоевградчани във вандализъм заради изчезнала буква "М" от надписа на клуба.
 
Общински съвет Благоевград прие и предложение за разполагане на паметника на Незнайния македонски четник. Той ще бъде разположен пред мола в града, като средствата за изграждането му ще бъдат събирани под формата на дарения. Идеята за възстановяването на паметника е на пенсионирания фотограф Юри Попниколов, проф. Иван Мирчев, Валери Запрянов, издател и журналист, Кирил Пендев, банкер, Радослав Тасков, председател на ОбС, Захари Ханджийски, банкер, арх. Георги Скрижовски, инж. Пламен Бегъмов, инж. Пламен Радев, адвокат Теодор Тошев и живеещите в Швеция д-р Красимир Кацарски и в САЩ Сашо Николов.
 
С 37 гласа „ЗА“ местния парламент даде положителен вот, относно изработване на проект за изменение на Общ устройствен план на община Благоевград, одобрен с Решение № 27 по Протокол № 3 от 25.02.2011 г. на Общински съвет - Благоевград, с обхват поземлени имоти в кадастрални райони с № 29, 32, 42, 52, 53 и 72 по кадастрална карта на с. Зелен дол, общ. Благоевград, с цел предвиждане на предимно-производствена устройствена зона- „Пп“. Общински съвет Благоевград даде зелена светлина за изграждането на нова Индустриална зона.
 
 

Добавени коментари

Знайко публикува:
08 Октомври 2022 | 18:53
Ха, този пенсионер Иван Мирчев откъде изплува? Не ще май да го забравят с глупостите, които сътвори в ЮЗУ, най-голямата от които бе лансирането и пробутването с години по властовата стълбица на Боре Тъпото, който после го изрита най-позорно. Народът е казал: “Храни куче да те лае“!
невярна новина публикува:
08 Октомври 2022 | 15:48
30 бяха гласовете а защо никой не писа, че не беше избран омбудсман ?!

Добавете Вашия коментар

TOP