Македонски оркестър весели кукерската група на благоевградското село Падеш

20 Август 2017 | 15:35
1 коментара
Общество

Македонският оркестър Мики Бенд от град Делчево весели кукерската група на благоевградското село Падеш.

Десетки жители и гости се бяха събрали на голям кукерски банкет в съботната вечер. Дълги трапези бяха подготвили организаторите и вкусен курбан. За падеждани се знае, че са едни от най-големите кулинарни майстори на общоселските гозби и този път те доказаха, че това наистина е така.

Кметът Георги Бежански се бе погрижил за силното музикалното присъствие на невероятния оркест от Македония, които не спряха да свирят цяла вечер и удиви местните с богат репертоар от песни. Изпълнени бяха музикалните желания на всички присъстващи, а кръшните хора не спираха и не спираха.

 

След тежки наздравици и висок градус на настроение, всички кукери от Падеш си обещаха следващата година да бъдат още по-атрактивни и да радват хората от цялата благоевградска община. По-възрастните пък, коментираха, че дават път на младите, за да може идните поколения да бъдат захранени с магията на празника.

Добавени коментари

янко публикува:
20 Август 2017 | 17:15
олевчетата неможе да не се покажат ейй това са си иконите на падеш иначе браво така се прави поздравления ние у струмско тая година нема да правик банкето оти организаторо венци язовецо е поарчил парите сигурно ще го правим на 15 септември като тръгнат децата за училище

Добавете Вашия коментар

TOP