Македонски културен център отваря врати в Благоевград

03 Октомври 2022 | 16:05
3 коментара
Култура
Македонски културен център отваря врати в Благоевград

На 30 октомври в Благоевград официално ще бъде открит македонски културен център „Никола Вапцаров”.

Начинанието е финансирано от Македонското международно движение за правата на човека (ММДПЧ).

Според разпространената информация, културният център ще бъде ръководен от Македонското сдружение за защита на основните индивидуални човешки права – „организация, която защитава правата на угнетеното македонско малцинство в България”. Уточнява се, че сдружението ще продължи да получава финансови средства от Македонското международно движение за правата на човека.

„Македонското международно движение за правата на човека призовава медиите, журналистите, политическите партии и всички, които наистина са заинтересовани да защитават човешките права, да осъдят системното нарушаване на правата на македонците”, се казва още в съобщението.

От ММДПЧ допълват, че подробна информация за церемонията ще бъде обявена по-късно и призовават да бъдат дарени средства за македонския културен център „Никола Вапцаров”.

„Македонците са изправени пред най-сериозната в новата история заплаха за нашата идентичност и съществуване като македонци. Действайте сега”, призовават от македонисткото движение. 

Добавени коментари

Ристо публикува:
04 Октомври 2022 | 06:27
Леле немойте !Еле, още не го са овориле и веке е запалена вартата.
Мая публикува:
03 Октомври 2022 | 17:28
А къде са ВМРО и ВъзрАждане? Борят се за депутатски кресла!
Лина публикува:
03 Октомври 2022 | 17:25
Къде ги тия угнетени македонци? И кой позволява да се правят такива центрове? Направиха помаците турци, сега се мъчат нас българите да направят чакедомци! И дербавата нехае!

Добавете Вашия коментар

TOP