Македонец опитал да влезе в страната с чужд паспорт, отива на съд

13 Октомври 2020 | 14:37
0 коментара
Криминално

Гражданин на Северна Македония, албанец по народност, се е признал за виновен за влизане през границата на страната без разрешение на органите на властта и послужил си противозаконно с паспорт, издаден на друг човек, съобщиха от съда. Районният съд е одобрил споразумение и е наложил на чужденеца наказание от четири месеца "лишаване от свобода", изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от три години и глоба в размер на 150 лв. 

Мъжът е на 44 години и е неосъждан към момента. На 9 октомври, около 00, 10 ч. на ГКПП "Гюешево", при полицейска проверка след влизане в страната, с цел да заблуди длъжностно лице, е представил пред служител на ГПУ – Гюешево паспорт, на чуждо име, уточниха от съда.

Обвиняемият ще плати и разноските по делото. Определението на Районният съд в Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване.

От началото на 2020 година, това е десетият случай на осъден за незаконно преминаване на границата, след постановена присъда или след одобрено споразумение от Районния съд в Кюстендил.

Добавете Вашия коментар

TOP