Майсторски класове в ЮЗУ "Неофит Рилски"

09 Октомври 2019 | 17:30
0 коментара
Култура

За поредна година Югозападният университет “Неофит Рилски” – Благоевград организира майсторски класове. От 22 до 24 ноември 2019 година ще се проведе майсторски клас по народно пеене.

Участниците във форума ще имат възможността да работят с известната солистка от “Мистерията на българските гласове” доц. д-р Бинка Добрева, която е и дългогодишен преподавател в катедра “Музика” към Югозападния университет “Неофит Рилски”.

В майсторския клас по народно пеене: “Проблеми в овладяването на орнаментиката във фолклорните песни” няма ограничение за участниците по възраст и образование. Всеки певец сам избира формата за участие в курсовете (активна или пасивна) като в заявката за участие е необходимо да бъде отбелязан желаният избор. Има намаление на таксата за активните участници, които се обучават в ЮЗУ “Неофит Рилски”. Необходимо е това да бъде посочено в регистрационната бланка за участие.

Записването на кандидатите в майсторския клас по народно пеене продължава до 18 ноември 2019 г. и се извършва по един от следните начини:
– чрез изпращане на е-mail: [email protected] с посочени данни от регистрационната форма;
– чрез писмено попълване на регистрационната форма – Първи корпус на ЮЗУ “Неофит Рилски”, стая 580;  За студенти, обучаващи се в ЮЗУ таксата за активно участие е редуцирана на 40 лв.

В майсторския клас по народно пеене могат да се включат всички, които са подали заявка и заплатили такса за участие. Крайният срок за приемане на заявките е 18.11.2019 г.

Активно участващите кандидати трябва да посочат две песни за разучаване по избор.
Най-изявените от активно участващите ще се представят на галаконцерта в неделя – 24.11.2019 г.
Всички активни участници, завършили курса получават Сертификат за добро представяне от ЮЗУ “Неофит Рилски”. Полученият сертификат е документ за успешно издържан кандидатстудентски изпит за всички, които желаят да продължат обучението си в класа на този преподавател.

ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОГРАМА:

Откриване на 22.11.2019 г. (петък) от 10:00 часа. След откриването ще започнат индивидуалните уроци с участниците.

На 23.11.2019 г. (събота) индивидуалните часове ще започнат от 10:00 часа и ще продължат докато преминат всички активни участници.

За двата дни се предвиждат кратки организирани разходки из университета и центъра на града.

На 21.11.2019 г. (неделя)се предвижда галаконцерт от 15.00 часа, на който ще бъдат връчени Сертификати на всички активно участвали във форума.

Добавете Вашия коментар

TOP