Майките на деца от детски градини и ясли гневни заради смесените групи през лятото

14 Юни 2023 | 08:03
0 коментара
Общество
Благоевград
Майките на деца от детски градини и ясли гневни заради смесените групи през лятото

Майките на деца от детски градини и ясли са бесни,че насила им се налага да приемат режима на  работа „смесени групи“ от 1 юни.

Те имат сериозни аргументи срещу порочната практика, която ще продължи цяло лято и ще ги вкара в режим на огромно затруднение.

Майките са против смесените групи за 3 месеца, защото децата не се чувстват конфортно с други от различни възрасти. Второ -упражнява се натиск върху родителите да си взимат децата, за да намалеят групите и да се сформират смесени по изкуствен начин.

Измислят се всякакви форми за натиск на родителите , звъни се по телефона по обяд с обяснението-вземете си детето, не се чувства добре, после -моля ви вземете си детето, не ви ли е срам и ние имаме нужда от почивка. И всякакви схеми за рекет.

Това е недопустимо, тъй като даскалиците са работещи като всички други, нямат по-големи права , трябва да имат отпуска по 20-30 дни максимум и толкова. Три месеца смесени групи е издевателство за родители и деца, казват майките.

„ Първо- ние като работещите майки имаме отпуск по 20 дни годишно, второ – някои от нас почват работа след майчинство нова и нямаме право дори и на малко отпуск,трето-не можем да разчитаме всички на баби и дядовци, четвърто-кой позволява подобни три месечни почивки за персонала на детски заведения, Кодекса на труда не важи ли за персонала в детските заведения, питат още майките.

Десетки от тях  в Благоевград са твърдо решени да сезират институциите за тези несвойствени отпуски.

Добавете Вашия коментар

TOP