Майката на Вальо Топлото вдига в Банско курортно селище с 40 къщи и магазини

04 Февруари 2024 | 11:05
3 коментара
Бизнес
Благоевград
Майката на Вальо Топлото вдига в Банско курортно селище с 40 къщи и магазини

Съдружничка на скандалния енергиен олигарх Красимир Георгиев-Фронтиера – Калина Павлевчева, влиза в Банско с мегапроект за курортно селище с 40 еднофамилни къщи, сгради за обслужване и търговия. Строежът ще е чрез столичното дружество „Кристал“ АД, в което К. Павлевчева, Емилия Шаркова и Марияна Чалъкова-Милана са членове на Съвета на директорите.

 

За място са избрани два терена в местността Свети Иван на Банско с обща площ 17,4 дка, за които в момента тече процедура за промяна предназначението от „ливада“ в „за обслужване, търговия и жилищна част“.

 

На 27 май 2022 г. Общинският съвет в Банско е одобрил изработване на ПУП-ПЗ за бъдещия курорт с параметри на застрояване 30% плътност и 50% озеленяване. Водоснабдяването ще се осъществи чрез изграждане на водопроводно отклонение от съществуващ водопроводен клон в съседен имот, а битовите отпадъчни води ще се заустват в канализационен клон на ул. „Братя Велеганови“.

„ВиК“ ЕООД вече е издала съгласувателни писма на инвеститора за водоснабдяването и връзката с канализацията.

Красимир Георгиев, собственик на печално известната „Фронтиер”, спомената в грамите на американското посолство, изтекли в Wikileaks, като част от „енергийната мафия” в България, и К. Павлевчева бяха съдружници във „Фронтиер Адвайзърс“ ООД. Дамата е била съдружничка и с майката на бившия шеф на „Топлофикация София” Валентин Димитров-Вальо Топлото, осъден на 7 г. за пране на пари. С Цеца Димитрова тя е работила съвместно в „Банско Пропърти партнърс 2” посредством офшорната компания „Метаконсулт”.

Преди години собственикът на „Фронтиер” Красимир Георгиев, който чрез близките си връзки с бившия енергиен министър Румен Овчаров години наред консултираше всички златни проекти в българската енергетика, бе обвинен в изпиране на около 500 000 лв. от сделки, свързани с фирмата „Банско Пропъртис” За пране на пари през същата фирма обвинения бяха повдигнати и на Цеца Димитрова.

/Struma.bg

Добавени коментари

Alèx публикува:
05 Февруари 2024 | 08:45
ПРАНЕНЦЕ? Вие на носните кърпички ПРАНЕ ли му викате!
Alèx публикува:
05 Февруари 2024 | 08:42
У нас са само БИЗНЕСМЕНИ! Не може така да грешат хората в китното ни закриляно от БОГА отечество! Сгрешили депутати и министри! ГЛУПОСТИ; БАНКИТЕ гре шат, но избраниците никога!
Янко публикува:
04 Февруари 2024 | 21:38
Крадците изпрали парите и ся щр инвестират в банско разтрел требва на такива измамници крадци обрали българския народ изстрадал

Добавете Вашия коментар

TOP