Майка от Сандански роди седмата двойка близнаци в МБАЛ-Благоевград

02 Октомври 2016 | 09:22
0 коментара
Общество
Майка от Сандански роди седмата двойка близнаци в МБАЛ-Благоевград

Служителката в голяма търговска верига в Сандански Снежана Трушева стана майка на близнаци - момиченце и момченце, които се родиха в добро здраве и с прекрасни мерки. Първа на бял свят в 10,34 часа се появи 3,200-килограмовата госпожица, 4 минути по-късно изплака и братчето й, което тежки 2,500 килограма. Близнаците са родени в акушеро-гинекологично отделение на благоевградската болница в ръцете на директора д-р Огнян Митев и колежката му д-р Румяна Костадинова.

Минути след раждането с вълнение 33-годишната майка сподели: „Много сме щастливи със съпруга ми Йордан. Големият ни син е 6-годишен, той носи името на татко си, а близнаците кръстихме на моята майка Румяна и на свекър ми Константин. Те са чакани и желани рожби в семейството ни, заченати са ин витро в столична клиника, още първият опит се оказа успешен. Искам да пожелая на всички семейства, които имат репродуктивни проблеми, да не се страхуват и да не се отказват от процедури, понякога са нужни повече опити, за да сдобият с желаната рожба. Доверете се на медицината, тя може да ви помогне. Безкрайно благодаря и на д-р Костадинова от Благоевград, която водеше консултациите ми, от личен опит знам, че трябва търпение и спокойствие. През цялата бременност качих само 18 килограма, беше ми трудно, все пак бебенцата си тежат около 6 килограма, но сега съм най-щастливата майка. Да имаш близнаци означава двойно щастие и двойни тревоги, но ние със съпруга ми не се страхуваме от напрежението. Вече имаме опит в отглеждането на баткото, очакваме да помагат и бабите”, каза с лъчезарна усмивка въпреки болките след раждането майката.

Добрата новина е, че това е седмата двойка близнаци, родени за 9-месечието в МБАЛ - Благоевград, предишната двойка са две момчета, които изплакаха преди седмица, каза директорът д-р Огнян Митев.

Родилката е 18-годишна, от Симитли, а близнаците Любомир и Алекс са с тегло 2,050 килограма и 2,350 килограма, но все още се нуждаят от интензивни грижи, поясни началникът на неонатология д-р Райна Калпазанова.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP