Майка на близнаци от Гоце Делчев съди за 300 000 лв. Агенцията за социално подпомагане заради арогантно поведение на служителка от „Закрила на детето”

22 Ноември 2019 | 06:12
0 коментара
Общество

Майка на близнаци съди Агенцията за социално подпомагане за 300 000 лв. по Закона за отговорността на държавата заради некоректно поведение на социална служителка от Гоце Делчев. Мария Праматарова завела делото заради случай от миналата година, при който 4-годишните деца следвало да бъдат взети от бащата съгласно определения режим за упражняване на родителски права след развода на бившите съпрузи.

В ситуацията по предаването на близнаците се намесила и служителка от отдел „Закрила на детето“ в дирекция „Социално подпомагане” – Гоце Делчев, която отишла в дома на майката и по думите й се държала грубо и арогантно – започнала да ги дърпа, в резултат на което двете хлапета се разпищели и разплакали. Заради неприятните изживявания след това майката потърсила професионална помощ от клинична психоложка от Велико Търново, тъй като не се доверявала на такива специалисти в Благоевградска област.

Мария Праматарова внесла искова молба в Административен съд – Благоевград против Агенцията за социално подпомагане, в която претендира за обезщетение за неимуществени вреди в размер на 150 000 лв. за сина й, 100 000 лв. за дъщеря й и 50 000 лв. за нея, които са причинени в резултат на грубите действия на служителката и бездействието на социалните, които не подсигурили нормална среда и обстановка за предаване на децата на бащата.

Делото по безпрецедентния като цена иск тръгна вчера, като в първото заседание съдия Иван Петков изслуша трима свидетели – социалния служител от Гоце Делчев, психоложката от Велико Търново и приятелка на майката, която била очевидец на случката. Развръзката по казуса предстои.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА  в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP