Махали на няколко благоевградски села все още са без ток

27 Ноември 2023 | 15:29
0 коментара
Общество
Благоевград
Махали на няколко благоевградски села все още са без ток

Все още има пробелем с електрчеството н благоевградското село Хърсово. В махалите на близките до града села Дъбрава и Бистрица също няма ток.

Работи се по отстраняване на скъсаните от снеговалега кабели. В останалите населени места захранването е възстановено. Проблеми е имало в цетралната част на Благоевград, а също и в кварталите, обобщи кметът Методи Байкушев.

 

В някои селища в общината снежната покривка е достигала до 30 сантиметра. Както вече съобщихме, планински спасители от Благоевград и Банско пробиха пътя към село Демирево, където бедстваха възрастни и деца. "Те дойдоха с шейни и извозихме хората“, каза Байкушев.

Във всички села в общината е осигурен достъп до кметствата, но в някои махали все още няма такъв. Тази сутрин училищните автобуси не са успели да стигнат до Церово и да качат всички деца, които учат в града. Във връзка с разчистването на стотиците паднали клони и дървета в целия град и крайградските зони, Методи Байкушев изказа благодарност към всички институции, които са оказали съдействие. Наред с общинското предприятие, което отговаря за зимното поддържане на града, в разчистването са се включили екипи на Югозападно държавно предприятие, доброволното формирование „Георги Измирлиев – Македончето".

 

Добавете Вашия коментар

TOP