Магистър по право в ЮЗУ - Благоевград стана заместник на Рашков

24 Декември 2021 | 11:35
0 коментара
Общество
Магистър по право в ЮЗУ - Благоевград стана заместник на Рашков

Шестима заместник-министри са назначени днес от премиера Кирил Петков. Стоян Темелакиев стана заместник на вътрешния министър Бойко Рашков. Темелакиев има магистърска степен по право в ЮЗУ "Неофит Рилски"-Благоевград. Той е от кочериновското село Стоб. Дълги години е работил на различни позиции в системата на МВР, сред които заместник-директор на ГДБОП в периода 2015-2020 г, а от юли миналата година, до момента е заемал длъжността заместник главен секретар на Министерството на вътрешните работи.

Уволнени от МВР са Венцислав Катинов и Емил Ганчев.

Доцент Георги Йорданов е заместник-министър на здравеопазването. Д-р Йорданов е магистър по стоматология и по здравен мениджмънт. Бил е народен представител в 44-ото Народно Събрание. 

Стефан Бурджев е назначен за заместник-министър на земеделието. Той е народен представител в 44-ото и 46-ото Народно Събрание. Заемал е поста заместник-председател на Комисията по земеделието, храните и горите в 46-ото Народно Събрание. Магистър е по международни икономически отношения.

Тома Белев е назначен вече е заместник-министър на околната среда и водите. Той е дългогодишен експерт по управление на защитените територии в България. Белев в продължение на 13 години е бил директор на природен парк “Витоша”. До този момент Белев е съветник в Столичния общински съвет като е бил член на постоянните комисии по околна среда, устройство на територията и по транспорт. Тома Белев е магистър по горско стопанство – опазване на природната среда в Лесотехническия университет.

Добавете Вашия коментар

TOP